Wandel naar je Werk-dag: Elly en Carin

Elly is communicatievrijwilliger voor de Wandel naar je Werk-dag en Carin is eindredacteur van de vrijwilligersnieuwsbrief, beide betrokken bij Wandelen naar je Werk

Walk to Work Day 
Elke eerste vrijdag van april is het internationale Walk To Work Day. Omdat in Nederland veel mensen vrij zijn op vrijdag, roept Wandelnet elk jaar heel Nederland op om de eerste donderdag in april (een deel van de afstand) naar het werk te wandelen. Doel van deze dag is om het lopen als manier van verplaatsen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Daarmee zet Wandelnet zich op de kaart als partij die niet alleen staat voor recreatief wandelen, maar ook voor functioneel lopen. In 2018 viel de Wandel naar je Werk-dag op 5 april. Elly werkte hier als nieuwe vrijwilliger enthousiast aan mee.

Als een van de twee communicatievrijwilligers werkt Elly specifiek aan de Wandel naar je Werk-dag. Dit betreft dan met name de webpagina en de sociale media. Ook verstuurt ze digitale informatiepakketten naar deelnemende organisaties en onderhoudt ze contact met (potentiële) deelnemers via de e-mail. ‘We vragen organisaties om deel te nemen aan de Wandel naar je Werk-dag. Hiermee laten ze zien dat ze lopen tijdens een werkdag belangrijk vinden. Dat is in hun belang want door dagelijks te wandelen, verbetert de gezondheid en het prestatievermogen van mensen’, zo vertelt ze enthousiast. ‘Werknemers worden opgeroepen om tijdens deze dag naar hun werk te lopen, dat mag ook een deel van de afstand zijn. We stimuleren hen door prijzen ter beschikking te stellen. Zowel voor het aanmelden, als voor het plaatsen van een leuke foto op social media’.

Fiets- en Wandelbeurs 
Het eerste weekend van maart was vrijwilliger Elly te vinden in de stand van Wandelnet op de Fiets- en Wandelbeurs. Haar ervaring als wandelaar en organisator van wandelingen kwam haar daar goed van pas. Ze kon veel vragen van bezoekers beantwoorden en heeft tevens een aantal deelnemers voor de Wandel naar je Werk-dag kunnen inschrijven. De inzet dit jaar was er vooral op gericht om het aantal deelnemende organisaties van 70 in 2017 te overtreffen en dat is gelukt. Er waren nu maar liefst 116 inschrijvingen en dat is een compliment waard. Het aantal aanmeldingen is zelfs verdrievoudigd naar ruim 1500 lopende werknemers. De kans is groot dat Elly naast haar werk aan de Wandel naar je Werk-dag binnenkort tevens aan andere vrijwillige redactieklussen gaat werken.

Elly Euverman op de Fiets en Wandelbeurs

Wandel naar je Werk-dag

Foto 1: Elly Euverman (links op de foto) op de Fiets en Wandelbeurs
Foto 2: Marga Kuik, Carin Oosterhuis en Anja Stiekema op weg naar hun werk 

Carin en de Wandel naar je Werk-dag 
Toen Carin enige tijd geleden het bericht over de Wandel naar je Werk-dag las, heeft ze gelijk de datum in haar agenda genoteerd. Ze was tot dan toe niet bekend met dit evenement, maar het leek haar leuk hieraan mee te doen. ‘Als geoefend wandelaar zou ik in staat zijn het gehele woon-werktraject van Musselkanaal naar Veendam, 28 km, te lopen, alleen zou er dan weinig tijd overblijven om te werken.’ Daarom besloot ze hiervan een deel te lopen.

Groepsapp 
Met twee enthousiaste collega’s heeft ze op 5 april ’s ochtends om 08.00 uur afgesproken in Wildervank en vandaar een afstand van 5 km afgelegd naar het werk. ’Al pratend waren we in een mum van tijd op ons werk. We troffen het met het weer, we liepen net tussen de buien door. Heerlijk om zo ’s ochtends vroeg al op de been te zijn.’ In de groepsapp van de directie is aandacht aan hun actie besteed en is een foto geplaatst. Hun ervaring met deze voor hun eerste Wandel naar je Werk-dag is goed, ook omdat vitaliteit binnen hun bedrijf hoog in het vaandel staat. Daarom zijn ze van plan volgend jaar meer collega’s hiervoor enthousiast te maken en als organisatie mee te doen. In hun agenda staat 4 april 2019 alvast genoteerd. 

Volgende editie: 4 april 2019

Ook volgend jaar is er weer een Wandel naar je Werk-dag. Dus zet hem alvast in je agenda! Zoals elk jaar vindt hij plaats op de eerste donderdag van april: 4 april 2019. Tot dan!

Steun ons