Wandelaar komt om tijdens Strandzesdaagse

24 juli 2013

StrandzesdaagseEen man die deelnam aan de Strandzesdaagse is woensdag om het leven gekomen door een ongeluk in IJmuiden. Het gaat om een 70-jarige man uit Hoogland.

"Dit is een enorme schok, uiteraard in de eerste plaats voor de nabestaanden. Wij zijn er ondersteboven van. Hier zijn geen woorden voor", zei organisator Woody van Loo. Het is nog niet bekend of het wandelevenement doorgaat. De organisatie neemt daar woensdagavond een besluit over. "We wachten het onderzoek af." De wandelaars zouden zaterdag aankomen in Den Helder.

Het slachtoffer werd aangereden door een vrachtwagen. Dat gebeurde op de Dokweg in de Noord-Hollandse havenplaats. Onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer.

Tijdens de Strandzesdaagse lopen de ongeveer 1000 deelnemers in 6 dagen tijd van Hoek van Holland naar Den Helder, een afstand van 140 kilometer. In IJmuiden moeten de lopers even van het strand af om met een veerboot naar de overkant van het Noordzeekanaal te gaan.

Bron: nu.nl

Steun ons