Wandelaar zoekt minister

20 januari 2015

Zondagavond 18 januari. 'Boer zoekt vrouw' staat op het punt te beginnen, maar dan gaat mijn telefoon... een fractiemedewerker uit de Tweede Kamer. Even een dilemmaatje, maar ik besluit toch prioriteit te geven aan mijn werk bij Wandelnet.

Tweede Kamer

Want een dag later, 19 januari, staat de behandeling van de initiatiefnota Een Stap Vooruit in de Tweede Kamer geagendeerd. Daar worden belangrijke voorstellen van CDA (De Rouwe), SP (Smaling) en PvdA (Hoogland) voor wandelen en fietsen besproken. Dus van groot belang voor Wandelnet.

Wandelaar zoekt minister

Terwijl ik besloten heb om 'Boer zoekt vrouw' maar even te laten schieten, stort ik me op het pleidooi 'Wandelaar zoekt minister'. Want wandelen is van iedereen een beetje, maar van niemand in het bijzonder. Zo ook bij de Rijksoverheid... Waar staatssecretaris Dijksma verantwoordelijk is vanuit Natuurbeleid, voert minister Kamp beleid op Gastvrijheidseconomie, is Schippers verantwoordelijk voor sport en gezondheid en staat minister Schultz aan de lat voor infrastructuur en de ruimtelijke ordening. En dan ligt het kastje-naar-de-muur-principe wel op de loer...

Minister Schultz

Aangesproken op haar verantwoordelijkheid, mocht minister Schultz (IenM) reageren op de initiatiefnota. Hoewel ze het woord 'wandelen' nog niet echt over haar lippen kreeg, vond ze het onderwerp bijzonder sympathiek, verwees ook zij graag naar haar collega's (van het kastje...) en de lagere overheden, maar deed ze belangrijke toezeggingen over het tegengaan van barrièrewerking en in het bijzonder het Pieterpad.

Speed date

Ach, misschien was de behandeling ook wel te vergelijken met de speeddates bij 'Boer zoekt vrouw'. Een beetje onwennig, veelste kort, maar je weet nooit wat er uit voort komt. En ook dat leert dit televisieprogramma ons wel; soms moet je niet te hard van stapel lopen... Een huwelijk klinkt nog wat ver, maar laat het eerst maar tot een serieuze relatie komen.

Zondagavond

Maar een beetje fantaseren over hoe het zou kunnen zijn over een jaar of wat...

Op naar volgende week zondagavond!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

 


Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons