Wandelbarrières op Nederlands-Belgische grens

8 april 2015

voetveer over leopoldkanaalDe N62 kun je in het Nederlands-Belgische grensgebied, even ten noorden van Zelzate, oversteken via de Stekkerweg. Deze oversteek dreigde verloren te gaan door de verdubbeling van de rijweg.

De N62

Provinciaal coördinator Wandelnet Martin van den Bergh en padcoördinator Chris Louwerse gingen naar onze Zuiderburen voor overleg over de situatie rond de oversteek van de N62. In het gesprek met de projectleider  van het agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Overheid, mevrouw Ann Velghe, is tot een mooi alternatief voor de wandelaar gekomen. Dat zou betekenen dat er rond 2022 een nieuwe oversteekmogelijkheid is. Wandelnet zal door de projectleider op de hoogte worden gehouden van de vorderingen van het project. Ook dat is goed nieuws, want de projectleider had tot nu toe met de Nederlandse overheid alleen contact over fietspaden.

Voetveren Leopoldkanaal

Naast de N62 zijn er in de grensregio meer barrières te slechten. Martin van den Bergh en Chris Louwerse ondersteunden daarom dan ook de ludieke actie bij het voetveer van Sint Laureins over het Leopoldkanaal. Er zijn drie voetveren in het Meetjesland bij Sint Laureins, twee jaar geleden aangelegd en ook zolang in gebruik geweest door wandelaars. Onlangs zijn de voetveren door de Vlaamse Rijkswaterstaat aan de ketting gelegd omdat ze niet veilig zouden zijn! De burgemeester en twee schepenen knipten op 1 april jongsleden de ketting symbolisch door om zo aandacht te vragen voor deze “gekkigheid”. Ook Wandelnet heeft een belang bij deze oversteek; het Grenslandpad maakt gebruik van zo’n prachtig voetveer.

Ga naar de Belgische nieuwssite AVS en bekijk het filmpje van de actie.

 

Foto: voetveer over het Leopoldkanaal

Steun ons