Wandelboekje van natuurvrienden

30 juni 2016

wandelboekje voor natuurvriendenVeertig natuurorganisaties kozen hun favoriete wandeling. Een uitnodiging om de natuur aan den lijve te ervaren.

‘Komt, makkers, mee naar buiten!’ schreven natuurvorsers Eli Heimans en Jac. P. Thijsse in 1900 in het ‘Wandelboekje voor Natuurvrienden’. Ruim een eeuw later verschijnt geinspireerd hierop, het "Wandelboek van natuurvrienden". Gevuld een bloemlezing van de meest favoriete wandelingen van veertig bestuurders van natuurorganisaties, verzameld door publicist en wandelaar Wim Huijser.

Het Wandelboekje is, met veertig routekaartjes, veel foto’s en begeleidende tekst, ook nu weer een uitnodiging om de natuur in te trekken. Van de Helderse duinen tot het Limburgse Eyserbos, van de Hoeksche Waard tot het Haaksbergerveen. De natuurorganisatie kozen opvallend vaak voor een Gelderse wandelingen; veertien wandelroutes liggen in Gelderland.

"Wandelboekje van natuurvrienden" is een ode aan het werk en leven van Thijsse en Heimans en biedt een actuele staalkaart van Nederlandse natuur- en landschapsorganisaties. Het boek is een uitgave van Uitgeverij Blauwdruk.

 

Foto: cover van Wandelboekje van natuurvrienden

Steun ons