Wandelbrug in Biesbosch

27 januari 2016

wandelbrug BiesboschDe Deeneplaat in de Biesbosch is nu ook over land bereikbaar voor de wandelaar. De vereniging TeVoet betaalde mee aan de brug die daarvoor nodig was.

Wandelen door De Biesbosch is een belevenis! Je wandelt er over oevers van kreken, door polders met weidevogels of over mooie onverharde laarzenpaden. Harry Benschop en Michiel Broekman van de vereniging TeVoet zijn al jaren bezig om de wandelstructuur in de Biesbosch te verbeteren. Er is nu een brug gemaakt die de Hooge Hof met de Deeneplaat verbindt. Hiermee is hele gebied ten zuiden van het pontveer Kop van ’t Land bij Dordrecht nu prima bewandelbaar. De eerste liefhebbers hebben de nieuwe verbinding al gevonden.

Harry Benschop: “Er zijn nog geen goede wandelkaarten die de huidige situatie in beeld brengen. De paden zijn ook niet opgenomen in het wandelnetwerk en dat zal ook wel even zo blijven. Het netwerk zal niet op heel korte termijn worden vernieuwd”. Maar wandelaars kunnen al wel de wandelroute Deeneplaat downloaden en zo zelf het gebied verkennen.

De wandelbrug kwam tot stand door een gezamenlijk financiële inspanning van het Biesbosch Streekfonds, Staatsbosbeheer, de Gravin van Bylandtstichting en de Vereniging TeVoet.

Op Nationaal Park De Biesbosch vind je meer over wandelmogelijkheden in de Biesbosch.

Steun ons