Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam

7 september 2015

Wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van AmsterdamAlex Buis schrieef de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'. Loop door de buitenwijken en stadsranden en ontdek een ander Amsterdam.

Wie niet van omlopen houdt, krijgt het zwaar voor zijn kiezen met de stadswandelgids van Alex Buis. Hij bedacht een lange afstandswandeling door de Amsterdamse buitenstad, die je al kronkelend telkens de stad in en weer uit voert. Een route met een verrassende hoeveelheid variatie.

De eerste etappe begint bij het Centraal Station en brengt naar het landelijke Waterland, met een bijzondere passage over de machtige Oranjesluizen. Met de tweede etappe loop je via het landelijk gebied weer terug de stad in om daarna met de derde etappe naar de NDSM-werf te lopen. Zo kronkel je in veertien etappes, van elk 15 tot 20 km, telkens de stad in en ook weer uit. Met een kaartje van elke etappe en een beschrijving van wat je onderweg allemaal kunt zien.

'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' is de vijfde wandelgids in de reeks 'Wandelen buiten de binnenstad van … ' van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Eerder verschenen delen over Utrecht, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' is verkrijgbaar via de boekhandel en bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Steun ons