Wandelen in de Bollenstreek

16 november 2018

wandelroute Veldzicht BollenstreekWandelroute Veldzicht in Noordwijk is officieel in gebruik genomen. De route verbindt Streekmuseum Veldzicht met zorgpark Willem van den Bergh en is onderdeel van het Wandelnetwerk Bollenstreek.

Streekmuseum

Wethouders Marie-José Fles (gemeente Noordwijk) en Martijn Bilars (gemeente Noordwijk) knoopten op 13 november bij de hooiberg van Streekmuseum Veldzicht een paar schoenveters los en onthulden zo het informatiepaneel van de nieuwe route. Wethouder Fles: “Er gebeurt veel hier op Veldzicht. Deze nieuwe wandelroute verbindt het Streekmuseum Veldzicht met het duin waarbij je onderweg goed ziet waar het duin eindigt en de bollenteelt begint. Twee onderdelen die samen onze Duin- en Bollenstreek uniek maken.”

Duintuin

Wandelroute Veldzicht gaat dwars door het agrarisch gebied ten zuiden van Noordwijk en voert langs duinen, bollenvelden en weilanden. De route brengt je langs zorgpark Willem van den Bergh en de daar onlangs geopende Duintuin met typische duinplanten als duindoorn, zeegras, duinviooltje en dauwbraam. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers en deelnemers van de dagbesteding van zorginstelling ’s Heeren Loo.

Wandelnetwerk

De wandelroute maakt gebruik van het veel grotere Wandelnetwerk Bollenstreek. In dat netwerk vind je als wandelaar je weg aan de hand van knooppuntpalen, pijltjes en informatieborden. Net als de andere routes in het Wandelnetwerk Bollenstreek wordt ook wandelroute Veldzicht regelmatig gecontroleerd door vrijwilligers.

Routefolder

De route vind je op de folder Wandelroute Veldzicht ANLV Geestgrond en ook in knooppuntenplanner wandelen123.

Foto: Jan Hoogeveen (links), voorzitter ANLV Geestgrond, overhandigt routefolders aan de wethouders Marie-José Fles en Martijn Bilars (Tino Stulen/ANLV Geestgrond).

Steun ons