Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

10 november 2017

wandelgids Wandelen in de geeste van ThijsseWie kent ze niet. De Verkade albums van Jac. P. Thijsse. De nieuwste wandelgids van Gegarandeerd Onregelmatig is een eerbetoon aan de boeken van Nederlands meest gepassioneerde ambassadeur voor wandelen in de natuur.

Wim Huijser en Rob Wolfs nemen je in hun nieuwe wandelgids mee door de streken waar natuurbeschermer Jac. P. Thijsse met veel enthousiasme over schreef. Ze maakten 13 mooie natuurwandelingen met als leidraad de prachtig geïllustreerde plaatjesalbums die Thijsse begin vorige eeuw voor Verkade maakte.

Ga terug naar "Langs de Zuiderzee" en "Het Naardermeer" of geniet al lopend van het land "Waar wij wonen". Wandel langs "Onze groote rivieren" en "De IJsel" en struin door de "Blonde duinen". En passant vertellen beide routemakers je waarom 's lands grootste koekenbakker de fraaie albums over “Neerlandsch mooiste plekjes” op de markt bracht. De wandelroutes zijn tussen de 11 en 17 km lang.

Wim Huijser is schrijver en publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij schrijft over de ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap en de invloed daarvan op de mens. Rob Wolfs is routemaker pur sang. Zijn zucht naar onverharde wandelpaden heeft hem de bijnaam Zandpadgarantieman opgeleverd.

De wandelgids verschijnt 29 november bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Wie de gids nu al bestelt, ontvangt de gids met een korting van vijf euro.

Steun ons