Wandelen: 'een vak apart'...

21 juni 2016

Toe ik laatst in mijn timeline twee tweets onder elkaar zag, dacht ik weer: sja, wandelen is een 'vak apart'.

Markering

De eerste tweet ging over markering. Op een paaltje kon je zowel rechtdoor als rechtsaf naar knooppunt 90. Zal misschien ook feitelijk best wel kloppen in het excelschema, maar als je aan de wandel bent zonder kaart, heb je hier toch even een verwarrend momentje te pakken. Zeker met een 'technisch' systeem zoals een knooppuntennetwerk, is het soms lastig om theorie tot goede praktijk te maken.

Wandelbelangen

De tweede tweet ging over een situatie waarbij de wandelroute over het fietspad geprojecteerd was, maar er haast parallel aan dat fietspad een exclusief wandelpad aanwezig was. Misschien was ook hier een goede reden voor, maar soms worden routes net iets te veel vanachter de tekentafel ontworpen. Ook hier zit nogal eens een verschil tussen theorie en praktijk.

Een vak apart

Nu gaat het me er niet om, om een oordeel te vellen over deze tweets en situaties. Maar met de toegenomen vraag naar wandelen en routes, is de vakkennis ook steeds belangrijker. Het lijkt eenvoudig, maar wandelen is toch echt een 'vak apart'. Jarenlange ervaring, praktijkvrijwilligers en veldwerk kunnen helpen om het voor de wandelaar beter te maken. 

Gelukkig zijn er steeds meer vakmensen. Ook Vanuit Wandelnet denken we graag mee, in het belang van de wandelaar! Niet voor niets bieden we onze vrijwilligers onder andere de cursus 'markeren moet je leren'!

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons