Wandelen in geopark De Hondsrug

21 september 2015

vries tot op de bodem"Vries tot op de bodem" is een nieuwe en bijzondere wandelroute in het Geopark De Hondsrug. Je komt op plekken waar je de geologische geschiedenis van het landschap letterlijk aan de bodem kunt aflezen.

Wandel langs de pingoruïnes van het Holtveen en het Ronde Veen, ontstaan na de laatste ijstijd, en ontdek in de slootkant van de Oosterwaterweg het witte zand dat de rivier Eridanos 12 miljoen jaar geleden achterliet. De wandelroute “Vries tot op de bodem” is 13,5 kilometer lang en brengt je naar plekken waar je de resten van een oeroud Drents landschap kunt zien. Op verschillende punten langs de route vertellen informatieborden je meer over het landschap dat je ziet. Je vindt de routebeschrijving op Geopark De Hondsrug.

Het gebied rond Vries maakt onderdeel uit van Geopark de Hondsrug, het eerste geopark van Nederland. In totaal zijn er 60 geoparken in Europa en 100 wereldwijd. Een geopark wil mensen kennis laten maken met de geologische geschiedenis van de streek.

De wandeling “Vries tot op de bodem” is een initiatief van Geopark de Hondsrug, lokale ondernemers, provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo. Studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein uit Leeuwarden maakten de route.

Steun ons