Wandelen in het Groningse Westerwolde

7 februari 2016

wandelen in WesterwoldeWesterwolde is een prachtig gebied in Oost-Groningen. De website met wandelroutes is vernieuwd. En in juni is er het jaarlijkse Westerwolde Wandelweekend.

prachtige beekdalen

Westerwolde is grappig genoeg juist het oostelijk deel van de provincie Groningen. Een gebied met een verrassende natuur en met unieke landschappen; je wandelt er door de bijzondere beekdalen van de Mussel Aa en de Ruiten Aa, langs houtsingels, door weiden en over akkers.  Op de nieuwe website Wandelen in Westerwolde staan ruim dertig mooie wandelroutes door het gebied. Wandelingen met bijzondere, uitnodigende namen als Slangenburg in Sellingen, het Stobkepad in Onstwedde en Ol Graitje in Jipsinghuizen.

gevarieerde routes

Wil je weinig of juist veel kilometers lopen? Het kan beide, de routes in Westerwolde variëren in lengte van drie tot twintig kilometer. De routekaartjes en de routebeschrijvingen van alle wandelingen kun je gratis uitprinten en downloaden vanaf Wandelen in Westerwolde. De routes zijn niet volledig in het veld gemarkeerd. Waar nodig zijn op diverse routes geel-witte stickerplaatjes op paaltjes geplaatst. Goede kleding en schoeisel zijn zeer aan te raden: de wandelingen gaan vaak door natuurgebieden waar geen voorzieningen zijn en waar niet regelmatig wordt gemaaid. En let op: niet alle routes zijn volledig toegankelijk voor honden.

Westerwolde Wandelweekend

Elk jaar is er een speciaal Westerwolde Wandelweekend. Een prachtige gelegenheid om te genieten van al het moois dat het gebied te bieden heeft. Dit jaar vindt het evenement plaats op 25 en 26 juni. Er is een struindag, een avondroute met verhalen en theater en er zijn wandelroutes van 12,5 en 25 kilometer. Op Westerwolde Wandelweekend vind je alle informatie en de mogelijkheid om je in alvast te schrijven.

Steun ons