Wandelen met kinderen

Terug naar forum overzicht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. zuma

  Wij zijn bij de geboorte van ons eerste kind niet gestopt met wandelen. Altijd gewoon meegesleept. Bij de eerste veel gedaan met wandelwagen en openbaar vervoer. Toen de tweede dochter erbij kwam hebben we een speciale bolderwagen aangeschaft (een Rambler Explorer). Toen veel gewerkt met auto-fiets formule en aaneengesloten rondjes lopen. De laatse 7 jaar (vanaf dat onze jongste dochter eigenlijk nog 1 jaar was) zijn we trektochten gaan maken. De Rambler gaf ons de mogelijkheid om de benodigde kampeerspullen, eten en de kinderen mee te sjouwen. In middels al 6 vrijblijvende trektochten in Nederland georganiseerd voor ouders met jonge kinderen. Het betreffen een tweedaagse trektocht ergens in Nederland waarbij op camping A op vrijdagavond verzameld wordt om op zaterdag naar camping B te lopen met het liefst natuurlijk al je eigen spullen bij je. Zondag kan ieder zijn eigenweegs gaan maar ook met ons terug lopen via een andere route naar camping A. Bij interesse over hoe dit aan te pakken kan je me opzoeken op bijvoorbeeld hiking-site (babelfish) of via de vereniging Rugzaklopers.

 2. CarloPost

  Mijn vrouw en ik zijn sinds begin jaren 90 enthousiaste wandelaars. Daar is midden 90-er jaren enigszins de klad in gekomen toen onze kinderen klein waren. In 1998 zijn wij weer voorzichtig begonnen met tochten van 5 kilometer toen onze dochter 4 was en en onze zoon net 1.
  Mijn dochter vond het wandelen op een gegeven moment zo leuk dat ze meer wilde lopen en zelfs mee wilde doen aan de Airborne tocht met als kortste afstand 10 km. Met een gedegen en rustige trainingsopbouw heeft zij de airborne-tocht van 10 km glansrijk volbracht als 4-jarige.
  Kort daarna ontdekten wij het door de NWB uitgegeven Stichtse Dorpenpad van Driebergen naar Rhenen van 50 km.
  Dit hebben wij met onze dochter in het najaar van 1998 in 4 etappes met een lengte tussen 10 en 15 km gelopen. Aan het eind van dit pad hebben we als gezin dit succes gevierd met een lekker etentje op het eindpunt van de tocht.
  Later in 2001 hebben we dit pad nog een keer in 6 etappes (tussen 8 en 10 km) gelopen met onze zoon die toen iets jonger was (bijna 4)..
  Het spreekt uiteraard voor zich dat we met onze kinderen meerdere lange-afstands-paden hebben gelopen. Uiteindelijk hebben ze allebei ook een keer meegedaan aan de Apeldoornse vierdaagse (dochterlief 1 keer 30 en een keer 40 km; zoonlief een keer 30 km).

 3. Jolanda2013

  Hallo Erik,

  Heb je al wandelmaatjes-met-kids gevonden? Ik heb ook twee jonge kinderen en het lijkt mij erg leuk om eens uit te proberen of we gezamenlijk een stukje kunnen wandelen. Korte afstanden om mee te beginnen is voor mijn kids ook zeker genoeg en ook voor hen staat het plezier voorop, dus bal en picknick mee, spelen, etc. Omgeving Soesterberg/Utrecht is voor ons prima te bereiken met de auto. Mocht je het eens willen uitproberen, hoor ik graag van je! Groetjes, Jolanda

 4. Age

  Leuk, dat jij ook met je kinderen de GR-5 volgt en al tot de Luxemburgse grens bent gekomen. Wij hadden ook de auto-fiets formule tot aan de Frans-Zwitserse grens bij La Cure. In de Alpen gaan we momenteel van hut naar hut en zo nu en dan een hotel.

  Komende week wandelen we drie dagen over het Deltapad 5-1 van Vrouwenpolder bij de Veerse Dam naar Vlissingen. Als afsluiting nemen we het fiets-voetveer naar Breskens en weer terug. De fiets zet ik steeds bij de eindpunten van de wandeltochten. Vrouw en zoon drinken wat in een café of restaurant en ik haal de auto op, heerlijk na zo'n 12 à 13 km wandelen.

 5. DARS

  Wij zijn een gezin met twee kinderen van 6 en 8 jaar.
  We wandelen inmiddels al bijna 4 jaar lange afstanden.
  Na een gewone wandeling in de Vogezen, waar bij we een witrood markering tegenkwamen zijn we begonnen aan het avontuur van de GR5. Inmiddels beginnen de jongens allebei al aardig zelf te lopen. Tot vorig jaar liepen we nog met een fietskar, met wandelwiel.
  Die kar kreeg het zwaar te verduren, maar het werkte geweldig. Vanaf deze zomer hopen we de kar thuis te laten. Inmiddels zijn we klaar met het traject Hoek van Holland - Ouren en hebben we ook (omdat het zo mooi is) een stuk in de vogezen gelopen.
  In Nederland hebben we het Hanzestedenpad gelopen (super handig met openbaar vervoer)en zijn we bezig met het Zuiderzeepad.
  We hopen nog altijd een gezin met kinderen, of andere enthousiaste wandelaars te vinden die het leuk vinden om samen (of kruislings) te gaan lopen.
  We lopen nu tussen de 10 en 18 kilometer per dag en zijn vooral bij de GR5 lang bezig i.v.m. het wegzetten en ophalen van de fiets om van het einpunt ook weer bij de auto te kunnen komen.(als er geen ov beschikbaar is)
  Dat kan natuurlijk handiger en gezelliger als je met meerdere gezinnen bent.
  Onze jongens vinden het inmiddels geweldig om te laten zien hoever we al gelopen hebben en alle resultaten ingekleurd op landkaarten naast elkaar neer te leggen.
  Vrolijke groet
  Alice

 6. Age

  Wij zijn met onze zoon op tweejarige leeftijd begonnen met wandelen. Aanvankelijk ging de rugdrager mee voor als zoon moe werd. Op vierjarige leeftijd was onze zoon inmiddels te groot voor de rugdrager en moest hij de kilometers op eigen benen afleggen.

  Vanaf het zesde jaar van zoonlief begonnen we aan de LAW's met zoon, eerst met de LAW 5-1 (Deltapad) van Hoek van Holland naar Bergen op Zoom. We liepen afstanden tussen de 10 en 15 km per dag. Vanaf jeugdherberg De Klavervelden bij Bergen op Zoom gingen we verder over de route die van hieraf GR-5 heette. Onze zoon is inmiddels 14 en we zijn met de wandeltocht (GR-5) inmiddels tot Modane in de Franse Alpen gekomen. De trajecten zijn inmiddels tussen de 10 en 25 km per dag, naar gelang de hoogtemeters die we naast de kilometers moeten maken.

  Twee jaar geleden voltooiden we het Grote Rivierenpad (LAW 6) van Hoek van Holland naar Kleve.

  Op dit moment zijn we bezig met het Hollands Kustpad (LAW 5-2/3}. we startten in Hoek van Holland en zijn gekomen tot Overveen bij Haarlem. Het Deltapad (LAW 5-1)richting Sluis willen we dit jaar voltooien. Het traject van Hoek van Holland tot Vrouwenpolder hebben we gelopen. In de voorjaarsvakantie lopen we over Walcheren naar Vlissingen. Zoon van 14 vindt het lopen over LAW's nog steeds leuk.

 7. eti

  Ik ben zelf al jaren enthousiast wandelaar, en nu ben ik vader van een tweeling van zes. Ik ben ook af en toe met hen gaan wandelen, maar het komt er niet vaak genoeg van. Zeker het afgelopen jaar, we hebben met ziekte en verhuizing te maken gehad dus dan komt het er helemaal niet meer van.

  Nu ben ik van plan om het weer op te pakken. Het lijkt me leuk om een stuk van een LAW pad te lopen, maar dan bij stukjes en beetjes.

  Ze zijn nog geen lange afstanden gewend en een van de twee heeft ook problemen met zijn grove motoriek, dus voorlopig is 5 km per dag op een laag tempo echt wel genoeg.

  Ze moeten het vooral leuk gaan vinden. Dus niet te veel eisen, onderweg spelen of picknicken, en een LAW is leuk omdat je landkaart, markeringen en routebeschrijving kunt volgen.

  Het zou nog leuker zijn om het met meer kinderen te doen. Dus als er hier iemand leest die het een leuk idee lijkt en ook af en toe met kinderen een stukje wil wandelen, laat het weten!

  Ik woon in Soesterberg, ik zit te denken aan stukjes Trekvogelpad, Marskramerpad of Utrechtpad. Omdat we geen auto hebben, worden andere landsdelen wat te ingewikkeld voor ons...

  groeten,
  Erik

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons