Wandelen naar de Synode van Dordrecht

10 augustus 2018

Synode van DordrechtVierhonderd geleden reisden godgeleerden uit heel Europa naar de Synode van Dordrecht. Zes kunstenaars maken nu opnieuw de reis; vanuit Kopenhagen, Bazel, Londen en Edinburgh op zoek naar sporen uit het verleden.

Synode

In 1618 reisden honderden geleerden naar Dordrecht om de geschillen tussen de rekkelijken en de preciezen over predestinatie voor eens en altijd op te lossen. Heeft God alles al bedacht of maakt de mens nog eigen keuzes? En ze namen de tijd voor deze discussie, de aanwezigen vergaderden meer dan een half jaar.

Opnieuw naar Dordrecht

Vierhonderd jaar later maken zes kunstenaars opnieuw de reis naar Dordrecht. Tosca Niterink (actrice, schrijfster), Anita Janssen (documentairemaakster) en vier andere kunstenaars, schrijvers en filmers wandelen in oktober en november langs eeuwenoude routes naar Dordrecht waar ze op 11 november hopen aan te komen.

Volg de wandelaars

De kunstenaar zullen onderweg fotograferen, schrijven, filmen en tekenen. Gewapend met een drone, gimbals en smartphones leggen ze hun ervaringen vast. Je kunt hun belevenissen volgen op AlsikmaarinDord.com

Op 11 november kan iedereen de laatste zestien kilometers naar Dordrecht meewandelen. De start is in Kinderdijk om elf over elf.

Documentaire

Over de reis wordt een documentaire gemaakt. De première is januari volgend jaar in The Movies in Dordrecht. De documentaire wordt uitgezonden bij Omroep West en Rijnmond.

 

Foto: Kinderdijk

Steun ons