Wandelen op de Twentse Wallen

27 oktober 2018

Wandelgids Wandelen op de Twentse WallenTruus Wijnen neemt je mee over de Twentse Wallen. Dertien wandelingen met fraaie vergezichten, kronkelende bergpaden en diepe dalen.

Stuwwallen

In het oosten van ons land barst het van de wallen. Stuwwallen wel te verstaan. Ze ontstonden in de voorlaatste ijstijd door de voortstuwende ijsmassa. Ze zijn nog steeds herkenbaar in het huidige landschap als plooien en glooiingen die de Tukker vol ontzag ‘bergen’ noemt.

Twentse bergen

Truus Wijnen, Tukker in hart en nieren, beklom de Twentse Wallen en bundelde haar mooiste wandelingen in een nieuwe gids. De Apenberg, Kuiperberg, Tankenberg of Austieberg beloven vergezichten zoals je die alleen in het buitenland verwacht. De dertien wandelingen zijn twaalf tot achttien kilometer lang. De ‘Rondwandeling vanuit Markelo’ werd door de Wandelzoekpagina al uitgeroepen tot ‘Mooiste wandeling van 2018’.

Truus Wijnen

Het wandelen heeft Truus danig in haar greep en ze deelt het graag met iedereen. Ze heeft haar eigen weblog Over wandelen gesproken waar wandelaars ideeën kunnen opdoen. Regelmatig organiseert ze begeleide wandelingen. ‘Wandelen op de Twentse Wallen’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

 

Foto: cover Wandelen op de Twentse Wandelen (Gegarandeerd Onregelmatig)

Steun ons