Wandelen op vakantie

7 januari 2016

'Mama, kom nou!'. Afgelopen kerstvakantie tijdens het wandelen meerdere keren gehoord... Dan zag ik weer iets wandeligs wat op de foto moest!

Nooit meer normaal wandelen

Soms vraag ik me af of ik ooit nog eens 'gewoon' kan wandelen zonder dat ik mijn Wandelnet-bril op heb. Niet dat ik er onder lijd, maar je kijkt toch anders naar je omgeving. Zo ben ik bijvoorbeeld meer gefixeerd op de markering. Niet om de weg te vinden, maar meer om de systematiek er achter.

Paaltjes

De eerste dag viel me al op dat de markering van het wandelnetwerk in Overijssel veranderd is. Van die metalen banden om een houten paal, worden nu blijkbaar vervangen door geschroefde plaatjes. Zou het minder vandalisme-gevoelig zijn, misschien wel goedkoper of is er nog een andere reden? 'Mam, kom nou..!'

Rood-wit

Degene die bij ons thuis 'rood-wit' zegt, krijgt dat van me te horen. Want het is niet 'rood-wit', maar 'wit-rood'. Wit boven, rood onder. Totdat we deze paal tegen kwamen. Oké... rood-wit kan ook. Maar het is niet echt de bedoeling ;-) Niet voor niets krijgen alle markeerders van Wandelnet een cursus 'markeren moet je leren'. Blijkbaar is deze sticker niet door één van onze vrijwilligers geplaatst!

Mijn modderigste wandelpad

Op twitter had ik al een oproepje geplaatst: wie maakt de foto van het blubberigste wandelpad? En ik had graag meegedongen naar de titel, maar als je bij Wandelnet werkt, dan behoor je eigenlijk van deelname uitgesloten te zijn. Maar wat een blubber onderweg! En daar was het andersom: 'jongens, kom nou!' in plaats van 'mama, kom nou'. Want wat is er leuker dan door de plassen te stampen en met je wandelschoenen te testen hoe waterdicht die eigenlijk zijn. En ik maar denken: zou hier niet genoeg ruimte zijn voor zonering? Niet al die mountainbikers hoeven toch over dit wandelpad te raggen? Zou er qua blubberigheid best op vooruit kunnen gaan.

 

 

Maar voordat je medelijden krijgt: ik heb heerlijk gewandeld en de vakantie was top!

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons