Wandelen over begraafplaatsen in Nederland

11 juni 2015

wandelen over begraafplaatsen'Over de groene zoden’ is een bundeling van wandelingen over bijzondere begraafplaatsen in Nederland; van de klassieke begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch tot de natuurbegraafplaats Weverslo.

Zwerven over het oude Père Lachaise in Parijs of de joodse begraafplaats in Praag. Er zijn heel wat mensen die tijdens een vakantie in het buitenland weleens een begraafplaats bezoeken. Maar ook in Nederland zijn er begraafplaatsen die een wandeling waar zijn, vanwege de bijzondere landschapsarchitectuur, de indrukwekkende monumenten of de interessante flora.

Het boekje ‘Over de groene zoden’ nodigt uit tot het maken van een wandeling over de verborgen parels van de funeraire cultuur in Nederland. Van de jonge begraafplaats in Zeewolde tot de eeuwenoude Joodse begraafplaats Zeeburg in Amsterdam. Schrijver en journalist John Jansen van Galen, een enthousiast wandelaar, tekende voor een inspirerend voorwoord.

‘Over de groen zoden’ wordt uitgegeven door de vereniging Terebinth en kost €10,95. Een aantal verhalen verscheen eerder in de serie ‘Wandelen over begraafplaatsen’ in het tijdschrift Terebinth.

Steun ons