Wandelend het strand schoonmaken

25 juni 2015

Beacht Tour 2015 strand schoonmaakactieVan 1 t/m 27 augustus organiseert de Stichting Noordzee weer de landelijke opruimtocht over het strand langs de Noordzee, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Loop een etappe mee en help met opruimen!

Wandelen over het strand is een bijzondere ervaring, of je nu tegen de wind moet inploeteren of op je blote voeten door de branding loopt. Wie het Streekpad WaddenWandelen al eens heeft gelopen weet dat uit eigen ervaring. Helaas kom je onderweg vaak allerlei afval tegen, afval dat uiteindelijk in zee terecht komt en daar veel schade veroorzaakt. Trek daarom in augustus je wandelschoenen aan en help mee om het strand schoon te maken.

Stichting De Noordzee organiseert ook dit jaar weer een actie om het strand langs de Noordzee op te ruimen: de Boskalis Beach Cleanup Tour. Elke dag lopen vrijwilligers een etappe van zo’n 10 kilometer en ruimen zo veel mogelijk afval op. Niet alleen wordt zo het strand schoon, ook wordt duidelijk hoeveel afval er op de stranden ligt en uiteindelijk in zee terechtkomt. Dit plastic vormt in zee een ‘plastic soep’ waardoor er jaarlijks meer dan 1 miljoen zeedieren sterven.

Je kunt je nu aanmelden om als vrijwilliger een etappe mee te lopen. Er zijn 27 etappes om uit te kiezen. Voor meer informatie ga ja naar Boskalis Beach Cleanup Tour.

Steun ons