Wandelgemeente Ommen overweegt verkoop bossen

11 april 2013

De gemeenteraad van Ommen vergadert vandaag over de verkoop van een deel van haar bossen ten behoeve van de inkomsten. De eventuele gevolgen voor wandelaars zijn nog onbekend: blijft de natuur rondom Ommen toegankelijk door deze mogelijke verkoop?

toegankelijkheid voor wandelaars een zorg

De Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek spreekt haar zorgen uit over het voortbestaan van de toegankelijkheid van de bossen. "Bij verkoop van het gemeentelijke bos- en natuurbezit aan particulieren dreigt de openbare toegankelijkheid verloren te gaan. Het plaatsen van borden ‘Verboden toegang’ of het kappen van percelen bos is dan immers mogelijk. Er worden onvoldoende harde garanties gegeven dat de Ommenaren en recreanten kunnen blijven genieten van de met veel gemeenschapsgeld aangelegde wandel-, fiets- en ruiterpaden”, zo schetst de vereniging in het Ommer Nieuws.

wandelgemeente van het jaar

De gemeente Ommen is in de race voor de titel 'wandelgemeente van het jaar 2013'. Wandelnet hoopt dat de gemeente zorg draagt voor een passage die de toegankelijkheid van de natuur in en rond Ommen voor wandelaars garandeert.

 
Steun ons