Wandelgids Atlantikwall Zuid-Holland

4 mei 2017

Wandelgids AtlantikwallDe Tweede Wereldoorlog liet sporen na in het kustlandschap van Zuid-Holland. Een nieuwe wandelgids neemt je nu mee langs de voormalige stellingen van de Atlantikwall.

Verdedigingslinie

De Atlantikwall is een de grootste verdedigingslinies uit de westerse geschiedenis. Ze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd om een invasie van de geallieerden uit het westen te voorkomen.

Rondwandelingen

Langs de Zuid-Hollandse kust zijn de overblijfselen van de Atlantikwall nog steeds zichtbaar; er zijn oude bunkers en resten van loopgraven en tankmuren te zien. Tien rondwandelingen tussen Noordwijk en Goeree nemen je mee langs dit militaire erfgoed. Door natuurgebieden en meer bebouwde omgevingen.

Routes van experts

De routes werden geschreven door drie experts. Jeroen Rijpsma is militair-historisch onderzoeker en kenner van de Atlantikwall. Nick Warmerdam is archeoloog en gespecialiseerd in militair erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog en Tachtigjarige Oorlog. Arthur van Beveren is onderzoeksjournalist en fotograaf en reist door heel Europa op zoek naar restanten van de Tweede Wereldoorlog.

“Wandelen langs de Atantikwall in Zuid-Holland” verschijnt zaterdag 6 mei bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

 

Foto: cover wandelgids (Gegarandeerd Onregelmatig)

Steun ons