Wandelgids met verrassend thema: de Vinexwijk

20 oktober 2016

wandelgids mooiste vinexwijkenWandelen door een Vinexwijk? Ja, dat moet je zeker eens doen. De nieuwste wandelgids van Gegarandeerd Onregelmatig neemt je mee langs verassende landschappen en een ongekende variatie aan architectuur.

verrassend leuk

In de wandelgids “De Mooiste Vinex-wandelingen” rekenen stedenbouwkundige Paul Kurstjens en omgevingshistoricus Kees Volkers meedogenloos af met de vooroordelen over de Vinexwijk, de massale nieuwbouwwijken die eind 20ste eeuw in sneltreinvaart uit de grond werden gestampt. Saai? Vergeet het maar. De wijken zijn leuker, levendiger en verrassender dan je denkt.

met columns Vinexvrouwtje

De 10 wandelroutes brengen je naar de vinexwijken IJburg, Ypenburg, Nesselande, Brandevoort, Vathorst, Haverleij, Vijfhoek, Waalsprong, Leidsche Rijn en Houten. De routes zijn tussen de 7 en 18 km lang. Bij elke wandeling hoort een mooie inleiding die je meer vertelt over het planconcept en de ruimtelijke structuur van de wijk. De columns in de gids zijn van Marieke Dubbelman, alias het Vinexvrouwtje; een echte ervaringsdeskundige als het gaat om wonen in een Vinexwijk.

introductieprijs

De wandelgids “Mooiste Vinex-wandelingen” ligt vanaf 26 oktober in de boekhandel. Tot die datum kun je de gids voor de introductieprijs van € 10,00 bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

 

Foto: cover van de Mooiste Vinex-wandelingen (Gegarandeerd Onregematig)

Steun ons