Wandelgids Op pad met Jolanda

8 juni 2018

wandelgids Jolanda DenekampEen wandelgids met vijftien wandelingen op en rond de Veluwe. Geschreven door natuurliefhebber, buitensporter en freelance journalist Jolanda Denekamp.

Weg van gebaande paden

"Mensen naar buiten krijgen, en letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden af laten wijken, dat is het doel”, zegt Jolanda Denekamp die de gids in eigen beheer uitgeeft. “Het leuke aan wandelen is dat je nooit weet wie of wat je tegenkomt: een bijzonder dier, een mooi plantje of interessante mensen."

Veluwe en Vallei

Jolanda Denekamp, die ook actief is als IVN-gids, zette vijftien originele routes uit in het gevarieerde gebied van Veluwe en Vallei; door de eindeloze bossen van Garderen en Het Leesten, de heide van Stroe en Ede, de unieke zandverstuivingen van Kootwijk en Wekerom, de natte gebieden met sprengen en vennetjes van Landgoed Den Treek en het Renkumse Beekdal, en natuurlijk ook de polders van Nijkerk met hun machtige gemalen en nieuwe natuur van Landgoed Otelaar bij Barneveld.

Natuurweetjes

De vijftien routes, variërend van 2 tot 16 kilometer, zijn aangevuld met interviews, tips en interessante natuurweetjes. Wandel in de voetsporen van de Romeinse soldaten die tweeduizend jaar geleden gelegerd waren op de Veluwe en ontdek wat ze aten; ervaar wat vogelaars zien in de Arkemheense polder en ondervind waarom bergwandelaars graag trainen op het Wekeromse Zand.

De routes verschenen eerder in de rubriek 'Op pad met Jolanda' in de Barneveldse Krant. De wandelgids is verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel, VVV’s en via denekamptaalentrails.

Foto: cover wandelgids (Annelies Barendrecht)

Steun ons