Wandelgids 'Te gek om los te lopen'

24 juni 2015

wandelgids Te gek om los te lopenVeel (voormalige) psychiatrische inrichtingen staan op prachtige plekken. Met de routes uit het wandelgidsje ‘Te gek om los te lopen’ kun je deze bijzondere terreinen op een leuke manier verkennen.

Uitgeverij ‘Gegarandeerd Onregelmatig’ maakte een wandelgidsje met een bijzonder thema: wandelingen op en om terreinen van (voormalige) psychiatrische inrichtingen. Vroeger stonden deze psychiatrische inrichtingen vaak in afgelegen delen van Nederland. Wie kent niet het, aan het Drenthepad gelegen, Veenhuizen op de grens van Friesland en Drenthe. Veel van de oude gestichten liggen nog steeds op prachtige plekken, aan de rand van de natuur. Ga er wandelen en lees over de sociale geschiedenis, bekijk de vaak monumentale gebouwen en geniet van de prachtige natuur.

Het wandelgidsje start met een korte openingswandeling van 4 km in Haarlem, van het station naar museum Het Dolhuys. Daarna volgen elf wandelroutes in verschillende delen van het land; van Santpoort tot Wolfheze. De wandelingen zijn tussen de 6 en 15 km lang en gaan zoveel mogelijk over onverharde paden. Van elke wandeling is er een kaart, een routebeschrijving en achtergrondinformatie over de inrichting. De routes zijn als GPS-track te downloaden via Gegarandeerd Onregelmatig.

 

Foto: omslag wandelgids 'Te gek om los te lopen"

Steun ons