Wandelgids Utrechtse Heuvelrug

25 maart 2015

wandelgids Utrechtse HeuvelrugOnlangs verscheen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de wandelgids ‘Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug’. Vijftien rondwandelingen, over vaak onverharde wegen, in het hart van Nederland.

Baarn, Den Dolder of Amerongen: plaatsen waar je heerlijk kunt wandelen. De vijftien rondwandelingen van de gids, in lengte variërend van 10 tot 19 kilometer, doorkruisen de uiteenlopende landschappen van de Utrechtse Heuvelrug. Al wandelend geniet je van uitgestrekte heidevelden, lommerrijke lanen, kronkelige bospaden en prachtige uiterwaarden. Van elke wandeling is er een mooi routekaartje en een uitgebreide beschrijving.

De routes gaan zoveel mogelijk over onverharde paden; per wandeling wordt aangegeven hoeveel procent van de wandeling over zandpaden gaat. Verder vermeldt het gidsje bij elke wandeling hoe je met het openbaar vervoer bij het startpunt komt, waar je je auto kunt parkeren en of je je trouwe viervoeter (aangelijnd) mag meenemen.

De samenstellers, Rob Wolfs en Ad Snelderwaard, zijn door de wol geverfde routemakers. Ze kennen weggetjes en paadjes die anderen vaak over het hoofd zien. Ad Snelderwaard is ook fotograaf, hij maakte het merendeel van foto’s voor de wandelgids.

De gids kost € 14,95 en is verkrijgbaar via de boekhandel en via gegarandeerdonregelmatig.nl

Steun ons