Wandelgids Veluwezoom

3 maart 2019

Wandelgids VeluwezoomWandelen over de Veluwezoom is genieten van bossen, heidevelden en prachtige vergezichten over het rivierenland. In hun nieuwste wandelgids nemen Rob Wolfs en Rutger Burgers je mee op vijftien rondwandelingen door dit mooie stukje Nederland.

Tussen Wageningen en Zutphen

Er zijn maar weinig wandelgebieden in Nederland met eenzelfde wandeldichtheid als de Veluwezoom. Maar in de vijftig kilometer tussen Wageningen en Zutphen stippelden routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers toch vijftien wandeling uit die helemaal hun eigen signatuur dragen. Rob: “We geven absolute prioriteit aan de kwaliteit van de route en de variatie van het landschap onderweg. Alle andere criteria zijn daaraan ondergeschikt”.

Onverharde paden

Beide routemakers zijn gespecialiseerd in het vinden van ongebaande paden en prachtige kruip-door-sluipdoor paadjes. Onderweg wandel je dan ook veelal over onverharde paden; de wandelgids heeft een zandpadgarantie van tachtig procent. Alle rondwandelingen zijn tussen de elf en achttien kilometer lang, vaak met het openbaar vervoer te bereiken en overal is wel een horecagelegenheid of een nabijgelegen dorp of stad om van de indrukken te bekomen. 

Pareltje Renkum

Tip van Rob en Rutger: ‘We vinden zelf de route vanuit Renkum een pareltje. Vooral door de afwisseling van verschillende typen landschap: het Renkums beekdal, de bossen van de stuwwal en dan de Noordberg met weidse vergezichten over de uiterwaarden”. Fantastisch wandelen dus op de Veluwezoom!

De wandelgids 'Wandelen op de Veluwezoom' wordt uitgegeven door Gegarandeerd Onregelmatig.

 

Foto: cover Wandelen op de Veluwezoom (Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)

Steun ons