Wandelgids Vlaamse deel GR 5 vernieuwd

17 februari 2017

Nieuwe wandelgids GR 5De GR 5 is één van de bekendste wit-rood bewegwijzerde paden. De route en de gids van het Vlaamse traject zijn nu vernieuwd.

Eben-Emael nieuw eindpunt

De nieuwe wandelgids beschrijft, in beide richtingen, het traject van Bergen op Zoom tot het nieuwe eindpunt in Eben-Emael. Het is een zeer gevarieerde tocht van 246 kilometer. Je wandelt door de bossen en heide van de Antwerpse Kempen en langs de grote abdijen van Westmalle, Tongerlo, Averbode en Herkenrode. Door de bossen van de Limburgse Hoge Kempen loop je naar het nieuwe eindpunt van dit traject: het indrukwekkende historisch fort van Eben-Emael. Je bent dan weer dicht bij de Nederlandse grens, even ten zuiden van Maastricht.

Nederlands deel GR 5

Begin je bij het begin van de Gr 5? Dan loop je eerst zo’n 170 km door Nederland voor je het traject in Vlaanderen bereikt. Kijk voor het Nederlandse deel van de route in de wandelgids Nederlands Kustpad deel 1 of ga naar Internationale routes Wandelnet.

Naar de Middellandse zee

De totale GR 5 is meer dan 2000 km lang en brengt je van de Noordzee tot aan de Middellandse Zee. Om de hele route te lopen heb je een tiental wandelgidsen nodig. Een overzicht daarvan vind je op Grote Routepaden.

Nieuwe wandelgids bestellen

De nieuwe wandelgids van het Vlaamse deel van de GR 5 bestel je via Grote Routepaden.

Steun ons