#WandelnaarjeWerkdag; een grap?

29 maart 2016

Wie dacht dat de #wandelnaarjewerkdag op 1 april een grap is, zit er flink naast! Gemiddeld zijn we zo'n 60 minuten per dag onderweg, waarvan bijna 10 minuten lopend! En omdat overal wel 'een dag voor is', is het ook terecht dat er een dag bestaat om dit gegeven extra aandacht te geven. Lopen is dus voor heel veel mensen onderdeel van de reis van huis naar werk.

Elke stap telt

Niet iedereen verkeert in de luxe positie om op loopafstand van zijn werk te wonen. Of zoals mijn nieuwe collega Jeske zei: 'van je voor- naar je kantoordeur'. Maar ergens tussen voor- en kantoordeur zit er voor de meeste mensen toch een stuk(je) lopen in de reis. Al was het maar van de parkeerplaats naar je bureau...

Hella

Via twitter vroeg Hella van der Wijst (nog steeds bekend van 'Dé Wandeling) of we niet een beetje meer aandacht aan deze dag konden besteden. Vonden we bij Wandelnet een goed plan! En volgend jaar misschien nog wel een beetje meer aandacht.

1 april

In Amerika is de Walk to Work Day op de eerste vrijdag in april. Dit jaar is dat 1 april. En dat roept bij verschillende mensen gelijk de associatie op met een grap. Jammer, want dat is het allerminst!

Afspraak ministerie

Ik heb zelf aankomende vrijdag een afspraak bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Meestal pak ik de trein naar Den Haag en vervolgens de tram naar de Plesmanweg. Ik neem me voor om dat stukje, zeg maar vanaf Madurodam tot aan het station in Den Haag te gaan lopen.

Ruimte voor lopen

Het belang van lopen en wandelen hebben we in een korte brochure 'ruimte voor lopen' weergegeven. Wat ons betreft wordt het tijd voor een Stimuleringsbeleid Lopen. Want of je nu een ommetje loopt, traint voor de Vierdaagse, de hond uitlaat, naar de bushalte loopt of een etappe van het Pieterpad wandelt; elke stap telt!

#wandelnaarjewerkdag

Doe jij ook mee op 1 april? Van je voor- naar je kantoordeur, van huis naar de halte of van station naar je werk; alles telt. O ja, en lunchwandelen mag natuurlijk ook!

Laat je het via @wandelnet op twitter even weten met de hashtag #wandelnaarjewerkdag?

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons