Wandelnet biedt Nationale Politie mogelijkheid tot sneller reageren op meldingen bij wandelaars

18 augustus 2014

MeldkamerAlle Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden zijn, samen met gegevens over fietsroutes opgenomen in een landelijke routedatabank beheerd door Wandelnet en het Fietsplatform.

Vanuit deze routedatabank leveren we twee keer per jaar de routes voor beleidsdoeleinden aan Rijk en provincies en op verzoek aan andere organisaties. Sinds deze maand wordt deze informatie ook uitgeleverd aan de GEO dienst van de Nationale Politie.

Efficiënter inzet politievoertuigen

Quita Goede, geo-coördinator voor de Nationale Politie over het belang van de implementatie van wandelpaden in het gis-systeem van de Nationale Politie: "Reden voor ons verzoek aan Wandelnet is om bij meldingen/incidenten, welke betrekking hebben op wandelaars, sneller en efficiënter politievoertuigen naar de juiste cq. exacte locatie te sturen. Daarnaast zou de locatie ook gebruikt kunnen worden in kader van onderzoeken en voor analysedoeleinden. Gebruik van zo een kaartlaag zal uitsluitend door de politie worden gebruikt in onze eigen politiesystemen".
 
Steun ons