Wandelnet en Fietsplatform gaan dwars door Nederland

24 april 2013

Zaterdag 22 juni vindt ’De 24 uur van de Natuur’ plaats, een nationale ‘open dag’ van de natuur waarbij iedereen wordt opgeroepen juist op deze dag extra van de natuur te gaan genieten. En hoe kun je dat het beste doen? Juist, door te wandelen of fietsen!

In Nederland ligt een landelijk wandel- en fietsnetwerk voor u klaar van resp. 9500 en 4500 kilometer. Deze netwerken worden ontwikkeld en beheerd door Wandelnet en het Landelijk Fietsplatform. Om u kennis te laten maken met de routenetwerken organiseren beide stichtingen op 22 juni een aantal bijzondere activiteiten langs twee routes.

Wandel- en fietsroutes zijn letterlijke verbindingen in de natuur. Je kunt natuur pas echt beleven als je er ook 'in' mag en wat is er dan leuker dan wandelen en fietsen. Ruim 6,6 miljoen wandelaars en 8,5 miljoen fietsers trekken er regelmatig op uit. 'Natuurbeleving' is dan een belangrijke motivatie, naast ontspanning en gezondheid. De landelijke routes voor wandelen en fietsen verbinden alle natuurgebieden in Nederland met elkaar. Wandelnet en het Fietsplatform ontwikkelen en beheren deze routes met hulp van honderden enthousiaste vrijwilligers.

Op zaterdag 22 juni, tijdens ‘De 24 uur van de Natuur’ organiseren Wandelnet en het Fietsplatform een aantal activiteiten langs het Lange-Afstand-Wandelpad Marskramerpad (LAW 3) en de fietsroute Midden-Nederlandroute (LF 4). Beide routes lopen van oost naar west Nederland (of andersom), verbinden tal van fraaie natuurgebieden en bieden letterlijk een dwarsdoorsnede van de Nederlandse landschappen. 

Reserveer alvast 22 juni in uw agenda en wandel of fiets met ons mee! Houd de sites www.wandelnet.nl/24uurnatuur en www.nederlandfietsland.nl/24uurnatuur in de gaten voor meer informatie.

Initiatiefnemer van De 24 uur van de Natuur is het ministerie van Economische Zaken.

Steun ons