Wandelnet en Fietsplatform zijn bezorgd

8 april 2014

Ons land kent 8 miljoen mensen die regelmatig wandelen en fietsen. Logisch, maar niet vanzelfsprekend! Om er actief op uit te kunnen trekken, zijn veilige en aantrekkelijke paden nodig. Door bezuinigingen en het overhevelen van taken van het Rijk naar de provincies staat de toegankelijkheid van het buitengebied onder druk. Wandelnet en Fietsplatform zijn bezorgd.

Beide stichtingen maken deel uit van het ‘Actieplan Buitensport’. Door de laagdrempeligheid van wandelen en fietsen kan die vorm van buitensport een belangrijke bijdrage leveren aan het doel om meer mensen te laten sporten. Maar dan moet wel de basisinfrastructuur op orde zijn en moet deze ook gevonden kunnen worden. Het moet laagdrempelig blijven. De overheid is daarvoor verantwoordelijk en moet daar ook financieel aan bijdragen.   

Petities 

Op 8 april overhandigden Anky van Grunsven samen met Olympisch kampioenen mountainbiken Bart Brentjens en windsurfer Stephan van den Berg namens de sportbonden KNHS, NTFU en Watersportbond in de Tweede Kamer de petities ‘Red de buitenrit’ en ‘Behoud het toervaartnet’ aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de vaste Kamercommissie van Economische Zaken.

Wandelnet en Fietsplatform steunen de acties om de toegankelijkheid van de natuur te borgen.

Steun ons