Wandelnet en KWBN presenteren Nationale Wandelmonitor bij Vierdaagse Nijmegen

20 juli 2016

Joep Naber bij presentatie Nationale wandelmonitorWandelnet en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) ontvingen woensdag 20 juli hun relaties bij de Vierdaagse van Nijmegen. Ze deden dat met de presentatie van de nieuwste kerncijfers over wandelen in Nederland.

elkaar aanvullen

Het aantal wandelaars in ons land was nog nooit zo groot. Sinds 2010 is het aantal Nederlanders dat voor hun plezier wandelt gestegen van 6,6 naar 10,5 miljoen. Wandelnet en KWBN zetten zich beiden dagelijks in voor het thema wandelen. Op het terrein van de Vierdaagse in Nijmegen legden de twee organisaties uit hoe ze dit jaar hun krachten verder gaan bundelen om wandelen in Nederland de plaats te geven die het verdient. Henry Bronkhorst, directeur van de KWBN: “De routes van Wandelnet en de evenementen van KWBN vullen elkaar erg mooi aan”.

cijfers en trends

Joep Naber, directeur van Wandelnet, presenteerde de derde Nationale Wandelmonitor. Het rapport dat eens in de vijf jaar uitkomt, omvat uitwerkingen van onderzoeksgegevens, trends en ontwikkelingen op wandelgebied. Wist je dat iemand gemiddeld 7 kilometer per wandeling aflegt, dat er op jaarbasis in ons land €1,7 miljard aan wandelen wordt uitgegeven en dat 26% van de wandelaars 25 jaar of jonger is? Wandelen is dus goed voor lichaam en geest en ook voor de Nederlandse economie. Nieuwsgierig geworden? Lees dan het hele rapport van de Nationale Wandelmonitor.

samen op pad

’s Middag gingen Wandelnet en KWBN letterlijk samen op pad. Vertegenwoordigers van beide organisatie liepen met hun gasten de laatste 12,5 kilometer mee van de tweede wandeldag. “Eén groot feest om een stukkie Vierdaagse mee te lopen” reageerde Ankie van Dijk, coördinator belangenbehartiging bij Wandelnet, enthousiast op Twitter.

 

Foto: Wandelnet directeur Joep Naber tijdens zijn presentatie van de Nationale Wandelmonitor

Steun ons