Wandelnet ontmoet wandelaars op Fiets- en Wandelbeurs

5 maart 2018

Zuiderzeepad op fiets en wandelbeursVertellen over Wandelnetwerken, over het Elfstedenpad en over het Zuiderzeepad. Maar ook de nieuwste wandelgids verkopen; van het Noardlike Fryske Waldenpad. Ruim 41.000 mensen bezochten afgelopen weekend de Fiets en Wandelbeurs.

Nieuwe wandelgids

Het was druk in de stand van Wandelnet. Vrijwilliger Marcel van der Venne: “We beantwoorden vooral heel veel vragen over onze routes, dat is eigenlijk het belangrijkste, maar daarnaast verkopen we natuurlijk ook wandelgidsen.” De beurs had wat dat betreft zelfs een primeur: de spiksplinternieuwe wandelgids van het nieuwe Noardlike Fryske Wâldenpad was er te koop. Vrijdagmiddag ging het eerste exemplaar over de toonbank.

Wandelnetwerken

Maar er was meer te doen. In een goed gevulde zaal vertelde Sjors Frencken, projectleider wandelnetwerken bij Wandelnet, over de vele wandelnetwerken die er in Nederland zijn. Hij nam zijn toehoorders mee door de wereld van knooppunten, keuzepunten en routeplanners. Sjors: “Wandelnet werkt aan een database voor alle wandelroutes en wandelnetwerken. Dat is handig voor plannenmakers die aan de slag willen met een weg of een spoorweg. De database laat direct zien of er op die plek ook wandelroutes zijn waar men rekening mee moeten houden.”

Elfstedenpad en Zuiderzeepad

Twee wandelroutes werden extra in het zonnetje gezet. In “It giet oan” vertelde Joep Naber, directeur van Wandelnet, over het vorig jaar geopende Elfstedenpad. Wandelaars kunnen elk moment van het jaar 'De Tocht der Tochten' maken. Het vorig jaar verschenen Zuiderzeepad werd gepresenteerd bij 'Wandelaars ontmoeten wandelaars'. Vrijwilligers Mieke en Jaap Bosman: “Mensen ontdekten dat er nieuwe etappes waren en we kregen veel vragen over overnachtingsmogelijkheden. Het was zeker de moeite waard om hier te staan.”

De volgende editie van de Fiets en Wandelbeurs is gepland voor 1, 2 en 3 maart 2019, wederom in Jaarbeurs Utrecht.

 

Foto: Mieke en Jaap Bosman, vrijwilligers van het Zuiderzeepad. Af en toe even weg moet ook kunnen...(Britta Schmidt)

Steun ons