Wandelnet op bezoek in Den Haag

23 oktober 2014

Medewerkersdag Wandelnet 2014Uit werkelijk alle hoeken van het land kwamen ze naar Den Haag toe. Ruim 120 vrijwilligers van Wandelnet; actief als markeerder, padcoördinator, webredacteur of belangenbehartiger. Om elkaar te ontmoeten, om bij te praten en op de hoogte te worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen bij Wandelnet.

Voorzitter Arie de Jong en directeur Joep Naber heetten iedereen van harte welkom en praatte de zaal bij over de laatste stand van zaken over de samenwerking met de wandelbonden. Daarna legde Ankie van Dijk, coordinator belangenbehartiging, uit waarom juist deze keer Den Haag als locatie was gekozen. "Hier in Den Haag wordt beleid gemaakt dat ons werk in het land beïnvloed. Hier kunnen we samen optrekken met Kamerleden die zich sterk maken om wandelen een plaats te geven in de wetgeving” vertelde ze. Samen met beleidsvrijwilliger Jan Herman liet ze zien wat dat in de dagelijkse praktijk betekent: met Kamerleden spreken over de Omgevingswet, werkbezoeken met Kamerleden organiseren en op een ministerie praten over de Natuurschoonwet.

Daarna was het voor de deelnemers tijd om op pad te gaan. Dat gaat natuurlijk niet zomaar want ….he, daar is…ben jij nou…wat leuk om jou nou eens in het echt te zien…Handen schudden, even bijpraten, vertellen over. Het kostte wat tijd maar uiteindelijk vertrokken toch twee groepen richting het Binnenhof en twee groepen naar de Tweede Kamer. ’s Middag werden de rollen omgedraaid. Vanuit het Binnenhof werden twee lunchwandelingen voor Kamerleden getest. Zelf lopen en nadenken. Misschien te lang voor een pauzewandeling? Kun je met hakken over het hobbelige wegdek? De groep leverde genoeg punten om nog eens over na te denken. De andere twee groepen genoten ondertussen onder leiding van een gids van een interessante rondleiding door de Tweede Kamer en de Statenzaal.

Op de terugweg naar de Paleiskerk ging de hele groep op de foto. En dat is met zoveel mensen altijd weer heel wat passen en meten. Maar ze staan erop, klaar om weer verder te gaan met wat ze allemaal zo na aan het hart ligt; zich inzetten voor wandelen en opkomen voor ruim 10.000 kilometer Lange-Afstand-Wandelpad in Nederland.

Terug naar de homepage

Steun ons