Wandelnet op longlist Wandelroute van het Jaar

7 december 2018

wandelroute van het jaarDrie routes van Wandelnet staan op de longlist voor de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2019’. Het Noardlike Fryske Wâldenpad, het Romeins Limespad en het samen met de KWBN ontwikkelde Elfstedenpad doen mee in de strijd om de titel.

Benelux

Maar liefst achttien gegadigden meldden zich aan voor de titel ‘wandelroute van het Jaar’. Stuk voor stuk routes die tussen november 2017 en november 2018 zijn gerealiseerd of ingrijpend werden gewijzigd. Voor het eerst konden ook routes in het Groothertogdom Luxemburg meedingen naar de titel. Daarmee groeit de trofee uit tot een onderscheiding voor de beste wandelroute van de Benelux.

Longlist

De longlist, in alfabetische volgorde, bestaat uit: Brabantse Kouters, Elfstedenpad, Kempentocht, Noardlike Fryske Wâldenpad, Romeinse Limespad, St. Odulphuspad,Tour du Brabant Wallon, Walcherse Wandelingen, Wandelronde van Vlaanderen en Zuiderwaterlinie wandelpad.

Fiets en Wandelbeurs

De winnaar van de titel ‘Wandelroute van het Jaar' wordt bekend gemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent, zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019. De Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart.

Steun ons