Wandelnet.nl binnenkort vernieuwd!

Wandelnet.nl bestaat bijna 1 jaar! We grijpen deze gelegenheid graag aan om de site nog gebruiksvriendelijker te maken.

De vernieuwde site gaat volgende week live. Hieronder laten we u alvast de eerste wijzigingen zien.

Homepage

Eén van de eerste wijzigingen die misschien zal opvallen is die van de hoofdnavigatie. Bovenin zijn er wat subtiele wijzigingen om het geheel overzichtelijker te maken:

homepage navigatie

 

Doelgroep ingangen

De website kent drie subdelen: 'Wandelaars', 'Vrijwilligers' en 'Professionals'. Op het wandelaarsgedeelte staan alle routes en forumfuntionaliteiten, op het vrijwilligersgedeelte is alles te vinden over ons vrijwilligerswerk en hebben onze vrijwilligers toegang tot extra informatie. Het professionalsgedeelte is interessant voor iedereen werkzaam in de wandelwereld, daar kunt u terecht voor vakinformatie en inhoudelijke dossiers. U kunt tussen deze delen wisselen via de tabbladen bovenin. Het menu kan per gedeelte verschillen. Het actieve tabblad wordt nu onderscheidender vormgegeve: het groene tabblad geeft aan in welk gedeelte u zich bevind.

Persoonlijke startpagina (voorheen dashboard)

Wanneer u als gebruiker inlogt, komt u altijd terecht op uw persoonlijke startpagina. Het was daarna niet meer mogelijk om zonder uit te loggen naar de algemene homepage terug te keren. Dit blijkt echter nog wel eens onwenselijk en verwarrend. Door wijzigingen aan de structuur van gebruikers, wordt het mogelijk om ook als ingelogde wandelaar weer terug te keren naar de homepage. Dit kan door te klikken op het logo van Wandelnet, het tabblad 'Wandelaars' of door te klikken op het 'huisje', een nieuw icoontje bovenin. Het is eenvoudig om weer terug te keren naar uw persoonlijke startpagina, profiel of logboek door het blauwe 'Mijn wandelnet' menu rechtsbovenin.

Mijn wandelnet

Inloggen en registreren

De linkjes voor het inloggen en registreren zijn vervangen door knoppen. Wanneer u bent ingelogd, verschijnt er in de rechterbovenhoek een blauw menublokje met daarin 'Mijn Wandelnet' en uw profielfoto. Dit blokje geeft direct toegang tot uw profiel, logboek, en fitgegevens. Het blokje blijft gedurende uw bezoek aan wandelnet.nl staan, totdat u weer uitlogt. Zo heeft u altijd rechtstreeks toegang tot uw persoonlijke gegevens.

Zoeken

zoekboxEen belangrijk voordeel is dat je bij 'Waar wil je wandelen' nu ook kunt zoeken op een naam van een route. Wanneer u de eerste twee letters van een pad invult, bijv. 'Pi' verschijnt automatisch het woord 'Pieterpad'. Aanklikken van een van de suggesties leidt u meteen naar de betreffende routepagina. Het zoeken op trefwoorden door de gehele site blijft ook mogelijk, maar zit nu achter een icoontje van een vergrootglas (bovenin).

 

Routepagina

routepaginaDe routepagina heeft een nieuwe inrichting gekregen met tabbladen: 'alle trajecten', 'tips & ervaringen' en meldingen & wijzigingen. Het cijfer achter 'Tips & ervaringen' vermeld hoeveel bezoekers een forumbericht hebben achtergelaten.

Het groene blok is niet nieuw, maar wel anders ingericht. Links is alle informatie over de route te vinden, in het midden kunt u doorklikken naar de poopulaire trajecten van deze route en rechts zijn de  'mijn wandelnet' functionaliteiten gepositioneerd. Afhankelijk van of u bent ingelogd ziet u hier de reeds gelopen trajecten van deze route.

Trajectpagina

Ook een trajectpagina heeft tabbladen gekregen. Hierdoor kunt u eenvoudiger terugkeren naar de kaart, de routeoverzichtspagina of via het nieuwe dropdownmenu (klik op de trajectnaam in het wit) doorgaan naar het volgende traject. Ook hier is weer de driedeling toegepast met links meer informatie over het geselecteerde traject zoals begin en eindpunt, lengte en markering, in het midden meer informatie over de route en rechts de "Mijn Wandelnet' functionaliteiten.

De route-informatie (algemene beschrijving en kaart) is nu anders gepositioneerd en staat direct onder het groene blok met afsluitend de knoppen om te kunnen printen of downloaden.

printknop

Bezoek onze site binnenkort nog eens en ontdek alle andere wijzigingen! We zijn benieuwd wat u ervan vindt.

Steun ons