Wandelnetwerk Achterhoek geopend

5 december 2015

Wandelnetwerk AchterhoekAfgelopen donderdag 3 december werd in Winterswijk het wandelkeuzenetwerk van de Achterhoek officieel geopend door wethouder Gert-Jan te Gronde en gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland. Met dit wandelnetwerk zet Achterhoek Toerisme de regio nu ook als ideaal wandelgebied op de kaart.

Het wandelnetwerk is goed voor zo'n 3.000 km wandelplezier. Om dit te kunnen realiseren hebben Stichting Achterhoek Toerisme, Provincie Gelderland en regio Achterhoek de handen ineen geslagen. Gemarkeerde bestaande wandelroutes zijn onderling verbonden en aangevuld tot een compleet regionaal dekkend netwerk. De wandelmogelijkheden zijn hierdoor verdubbeld. Naast het netwerk zijn er ook digitale routes ontwikkeld door Abellife (o.a. verkrijgbaar bij de VVV) en wordt het wandelnetwerk opgenomen in de landelijke knooppuntenplanner van Wandelnet.

Routeplanner Achterhoek

Hoewel de planner voor de regio nog niet af is, staat er vast een voorproefje online op wandelnet.nl/knooppuntenplanner. Hier kun je het netwerk vast eens bekijken en uitproberen. Het wandelnetwerk is in zijn geheel beschikbaar om over te plannen en met GPS of smartphone (vanaf januari 2016) te lopen. Hiermee kun je als wandelaar dus ookheen en terug over de stukken die maar één kant op zijn gemarkeerd. Zoek je een kant en klaar bewegwijzerde route in het veld, maak dan gebruik van een themaroute. Deze wandelroutes zijn nu al te vinden op achterhoek.nl en worden in de komende periode ook toegevoegd aan de knooppuntenplanner en routezoeker op deze website. 

Steun ons