Wandelnetwerk Noord-Holland viert feest

23 mei 2017

opening wandelnetwerk Noord-HollandHet wandelnetwerk Noord-Holland is uitgebreid. Met een feestelijke openingswandeling werd ruim 770 kilometer aan nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland in gebruik genomen.

Wandelnetwerk aantrekkelijker

Bijna honderd wandelaars kwamen 19 mei bijeen om de uitbreiding van het netwerk in Noord-Holland te vieren. Wethouders Theo Meskers, Sigge van der Veek en Odd Wagner, van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, gaven het startsein voor een wandeltocht waarmee de nieuwe kilometers in gebruik werden genomen. Jaap Bond, gedeputeerde Recreatie & Toerisme van de provincie Noord-Holland: “Dit wandelnetwerk maakt het nog aantrekkelijker om het Noord-Hollandse landschap te verkennen. Ik hoop dat veel mensen, van binnen en buiten onze provincie, hier gebruik van zullen maken.”

Overstapjes en trekpontjes

Er zijn 46 nieuwe startpunten waarop je kunt kiezen uit routes van vijf tot tien kilometer. Kijk voor een overzicht van de startpunten op wandelnetwerk Noord-Holland. Maar liefst zestig overstapjes, zeven wandelbruggen en drie heerlijke trekpontjes zijn aangelegd om de routes mogelijk te maken. Elke route is met een eigen routekleur bewegwijzerd. De paden lopen deels over onverharde dijken en hier en daar dwars door het boerenland. Met de knooppuntenplanner kun je ook zelf een route samenstellen, zo lang of kort als je maar wil.

 

Foto:Theo Meskers, Sigge van der Veek en Odd Wagner, van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, samen met Jaap Bond de gedeputeerde Recreatie & Toerisme van de provincie Noord-Holland (Recreatie Noord-Holland)

Steun ons