Wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude

9 februari 2017

wandelnetwerk Rijn- en VeenstreekVrijdag 10 februari is de feestelijke opening van het wandelroutenetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude. Vele kilometers wandelplezier door een oer-Hollands polderlandschap.

Molenviergang

Het nieuwe wandelnetwerk vind je in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Je wandelt er door een prachtig Hollands landschap met molens, vaarten, polders en veenweidegebieden. Aan de rand van het gebied vind je de Molenviergang Aarlanderveen, de enige nog werkende molenviergang in Nederland. Zeker een wandeling waard.

Knooppunten

Het wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude is zo’n 450 kilometer groot en maakt gebruik van het bekende knooppuntensysteem. Je zet dus gemakkelijk je eigen route uit. Op elk van de 35 startpunten staat een informatiepaneel met een kaart van het betreffende gebied. Op die kaart vind je de knooppunten, routesuggesties en info over bezienswaardigheden.

Provinciaal netwerk

Meer informatie over het nieuwe wandelnetwerk lees je op boerenlandwandelen. Het wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude is onderdeel van het 2800 kilometer tellende wandelknooppuntennetwerk in de provincie Zuid-Holland.  

 

Foto: knooppuntenpaal (gemeente Alphen aan den Rijn)

Steun ons