Wandelroute van het Jaar 2013: Streekpad De Brabantse Wal

11 februari 2013

Wandelroute van het JaarStreekpad De Brabantse Wal is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2013. Vol trots nam padcoördinator Rob Franssen de prijs, een wandeltrofee op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI in ontvangst.

De Brabantse Wal is een 112 km lange rondwandeling die begint en eindigt in de oude Markiezenstad Bergen op Zoom. De jury roemt in haar rapport “de goede uitwerking van het thema ‘steilranden’, het afwisselende landschap, het nagenoeg perfecte topografische kaartwerk in de gids en de duidelijk zichtbare markeringen”. “Deze route voert langs een van de mooiste en interessantste fenomenen van Nederland”, aldus het juryrapport.

Routeverloop
Vanuit Bergen op Zoom slingert het Streekpad langs de Brabantse Wal, een zandplateau dat zich uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden. De wandelaar komt door het oude vestingstadje Steenbergen, langs gezellige Brabantse dorpen en fraaie boerderijen en volgt de grens met België. Via het grensplaatsje Putte en de uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht eindigt de route terug in Bergen op Zoom.
 
Eenvoudig overstappen
Wie na de route Brabantse Wal nog niet uitgewandeld is, kan eenvoudig overstappen op één van de andere, wit-rood gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s®). Bij Bergen op Zoom komen uit maar liefst zes verschillende richtingen LAW’s bij elkaar. In combinatie met het nieuwe Streekpad geeft dit de wandelaar legio wandelmogelijkheden.

Benieuwd naar de route? Bekijk 'm hier

Fotobijschrift: Vol trots poseren Anja van Kooten Niekerk (directeur Wandelnet) en Rob Franssen (padcoördinator De Brabantse Wal) met de wandeltrofee voor 'Wandelroute van het Jaar 2013'

Steun ons