Wandelroute van het Jaar 2014

3 maart 2014

Watersnoodspad WandelnetDe wandelroutegidsen 'Het Watersnoodpad' en 'Kroeglopers' zijn beide gekozen tot 'Wandelroute van het Jaar 2014'. Het is voor het eerst dat deze trofee gedeeld moest worden. Het Nederlands Kustpad deel 3 greep net naast de prijs.

De prijzen zijn afgelopen weekend uitgereikt op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI. De vakjury van de Wandeltrofee kon ook na lang wikken en wegen geen eindwinnaar aanwijzen. Beide uitgaven hebben sterke en zwakke punten.

Origineelste thema

De jury vindt dat het Watersnoodpad het origineelste thema heeft, dat bovendien zeer aanspreekt en op een goede manier is uitgewerkt. Over de vorm van de gids is de jury minder te spreken. Het sterke punt van Kroeglopers is juist de vorm. Vooral het idee om in het binnenwerk telkens een bierviltje als element terug te laten komen is erg leuk. Een ander pluspunt zijn de landschappelijk fraaie wandelingen, die voor het grootste deel over onverharde paden voeren.

Het Nederlands Kustpad deel 3 was ook genomineerd. Ondanks dat het pad niet heeft gewonnen, is Wandelnet toch erg trots op de bronzen plek. We feliciteren 'Het Watersnoodpad' en 'Kroeglopers' van harte met het winnen van de verkiezing!

Fotobijschrift: Wandelaars bij Neeltje Jans (Watersnoodpad)

Steun ons