Wandelroutenetwerk Zuid-Holland uitgebreid

26 maart 2017

Alblasserwaard bruggetjeHet ene na het andere knooppuntenpaaltje is de afgelopen maanden de grond ingegaan. Vrijdag 31 maart is het dan ook zover: de feestelijke opening van het wandelroutenetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Wandelnetwerk klaar

Het is tijd om te gaan wandelen in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Het wandelnetwerk van 570 kilometer is klaar om te gebruiken. Het is een prachtig waterrijk gebied waar je geniet van heerlijke weidse vergezichten, mooie molens en indrukwekkende wolkenluchten. In de afgelopen tijd zijn er leuke wandelbruggetjes geplaatst om de wandelmogelijkheden zo groot mogelijk te maken. Er zijn ook vier Lange-Afstand-Wandelpaden in het wandelnetwerk opgenomen: het Waterliniepad, het Floris V-pad, het Pelgrimspad en het Grote Rivierenpad.

Knooppunten

Je vindt het wandelnetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in de landelijke knooppuntenplanner van Wandelnet. Je wandelt van knooppunt naar knooppunt. Op elk knooppunt kun je kiezen in welke richting je verder wandelt.Met de knooppuntenplanner zet je heel gemakkelijk zelf een leuke wandeling uit. Het netwerk Alblasserwaard-Vijheerenlanden sluit aan op omliggende wandelnetwerken en is zo onderdeel van het provinciedekkend Wandelroutenetwerk Zuid-Holland van zo’n 3400 kilometer.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van het wandelnetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is vrijdagmiddag 31 maart bij de Schaapskooi in Ottoland. Van het netwerk verschijnt ook een mooie kaart en een wandelkrant.

 

Foto: wandelbruggetje bij Ottoland

Steun ons