Wandelschoenen kopen in vijf stappen

Ga je binnenkort op pad voor nieuwe wandelschoenen? We helpen je graag. Het belang van de juiste wandelschoen wordt gelukkig steeds meer ingezien onder wandelaars. De juiste schoen voorkomt overbelasting, blaren en zelfs blessures. Een verkeerd gekozen wandelschoen kan in de toekomst schade aanbrengen aan spieren en gewrichten. Dat willen we natuurlijk allemaal voorkomen, maar hoe? We hebben de belangrijkste stappen op een rij gezet:

1 huiswerk  Het is belangrijk om u te laten adviseren over wandelschoenen om op die manier de schoen te krijgen, zoals u hem had voorgesteld. Er zit namelijk veel verschil in de materialen die worden gebruikt. Denk daarom van te voren ook altijd goed na over wat u als gebruiker van de schoen in een wandelschoen zoekt.

2 Introductiegesprek PK Walking heeft een eigen methode voor het aanmeten van wandelschoenen. Alvorens u een voetspiegelanalyse krijgt, worden er eerst verschillende gegevens met u besproken. Zo neemt de adviseur van PK eerst uw trainingsgegevens met u door. Ook wordt er gekeken naar uw klachten- en blessuregeschiedenis. Deze informatie speelt namelijk een belangrijke rol bij het vinden van de juiste wandelschoen. Nadat deze gegevens helder in kaart zijn gebracht, wordt het tijd voor een voetspiegelanalyse.

3 Voetspiegelanalyse Bij de voetspiegelanalyse worden je voeten van onder belicht, zodat de adviseur kan zien welk voettype u hebt en welk voetbed u nodig hebt. Na de voetspiegelanalyse weet de adviseur al welke wandelschoenen er afvallen en welke er eventueel geschikt zijn.
Vanuit deze selectie wandelschoenen zal de adviseur samen met u kijken welke schoenen het beste zitten qua pasvorm en afwikkeling. U kunt hier zelf uw wensen aangeven betreffende de schoen. Ook worden de verschillende materialen besproken en wordt er gekeken wat het beste bij uw trainingsvorm past.

4 Dé juiste schoen Wanneer u een aantal geschikte schoenen gepast hebt, hebt u vaak al een lichte voorkeur voor een bepaalde schoen. Vervolgens wordt op de 35 meter lange indoor loopbaan met video-opname de afwikkeling nog eens goed bekeken. Zo weet de adviseur van PK zeker dat dit echt de meest geschikte schoen voor u is.

5 Wandelen maar! En nu onbezorgd en blessurevrij gaan wandelen! En vergeet vooral niet te genieten van de mooie omgeving. Denk er nog wel aan: om lang van uw schoenen te kunnen genieten, hebben ze een goede verzorging nodig. Daarvoor kunt u een spray of crème gebruiken.
Kijk op www.pkrun.nl/walking voor meer informatie over zo’n gratis loop- en voetanalyse. Dé wandel- en hardloopspecialist van Nederland.

Steun ons