Wandelsportbonden KNBLO en NWB gaan fuseren

22 december 2014

Nijmeegse VierdaagseOp 1 januari 2015 gaan de twee oudste en grootse sportorganisaties op wandelgebied, de KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland en de Nederlandse Wandelsport Bond (NWB), verder onder één naam: de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN).

Op 20 december 2014 stemden de ledenvergaderingen van de twee wandelbonden voor een fusie die leidt tot het ontstaan van de grootste organisatie voor wandelend Nederland. Met 100.000 leden heeft KWBN bij de start al een stevige basis op de markt van evenementwandelaars. Maar gedreven door de overtuiging dat wandelen leidt tot een energieker leven, gaat KWBN zich met nieuwe producten en diensten richten op héél wandelend Nederland.

KWBN klaar voor volgende stap

De wandelwereld is veelomvattend, groeit sterk en is tegelijkertijd volop in beweging. Wandelen behoort tot de snelst groeiende sporten. “Van een sterke ledenorganisatie met evenementen als belangrijke kerntaak wil KWBN zich ontwikkelen tot een consumenten-, leden- en brancheorganisatie voor het hele potentieel van ruim 6,5 miljoen regelmatige wandelaars in Nederland”, aldus Stan Lyczak, voorzitter van KWBN. “Met behoud van al het goede dat er al is én met nieuwe producten en diensten. Door verder te bouwen op het stevige fundament en gebruik te maken van de mogelijkheden uit de nieuwe wereld spelen we een belangrijke rol in het fit en vitaal krijgen en houden van Nederland. En dat op een plezierige, laagdrempelige en realistische manier. Ik kijk ernaar uit daar een bijdrage aan te leveren. Met KWBN zijn we klaar voor de volgende stap.”

Vierdaagse Nijmegen en Apeldoorn

KNBLO-NL is de oprichter van de Vierdaagse Nijmegen, het grootste jaarlijkse (sport)evenement van Nederland. De NWB heeft de Vierdaagse Apeldoorn als vlaggenschip. Daarnaast worden elk jaar ruim 1.400 andere wandelevenementen georganiseerd, waaronder 550 avondvierdaagsen. Beide organisaties zijn aangelosten bij Wandelnet.

Steun ons