Wandelsportorganisaties NWB en KNBLO-NL gaan fuseren

27 januari 2014

De Nederlandse Wandelsport Bond (NWB) en KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL), twee aangesloten organisaties van Wandelnet, zijn van plan om op 1 januari 2015 te fuseren. Op 23 januari 2014 hebben ze hiervoor een intentieverklaring ondertekend. Doel van de fusie: de Nederlandse wandelaar nu en in de toekomst zo optimaal mogelijk bedienen.

Nijmeegse Vierdaagse

De NWB (80 jaar) en KNBLO-NL (106 jaar) zijn de twee oudste en grootste sportorganisaties op wandelgebied in Nederland. Samen vertegenwoordigen zij ruim 100.000 leden. KNBLO-NL is de oprichter van de Vierdaagse Nijmegen, het grootste jaarlijkse (sport)evenement van Nederland. De NWB heeft de Vierdaagse Apeldoorn als vlaggenschip. Daarnaast worden elk jaar ruim 1.400 andere wandelevenementen georganiseerd, waaronder 550 avondvierdaagsen.

Avond4daagse onder gezamenlijke vlag

NWB en KNBLO-NL werken al samen op het gebied van onder meer opleidingen, een landelijke Kaderdag en een gezamenlijke jaargids met al hun wandelevenementen. In 2014 organiseren NWB en KNBLO voor het eerst ook hun avondvierdaagsen onder gezamenlijke vlag. Op jaarbasis gaat het om 550 avondvierdaagsen, waaraan zo’n 526.000 kinderen meedoen.

Meer informatie over de fusie leest u op www.depaserin.nl

Fotobijschrift: Barbera Schoemaker en Huub Janssen, respectievelijk voorzitter van KNBLO-NL en de NWB, ondertekenen een intentieverklaring tot fusie per 1 januari 2015

Steun ons