Wandeltip - Struinen op het Westerwoldepad

Het Westerwoldepad is 80 km lang en volgt de beekdalen van de riviertjes de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Maar het landschap van Westerwolde is meer dan deze beekdalen.

WesterwoldepadZo loopt u onder meer door oude eiken- en beukenbossen en over een heideveld met Drentse heideschapen. Het Westerwoldepad laat u alle gezichten van één van Europa’s mooiste beekdalen zien.

De basis van het Westerwoldepad is het Noaberpad, traject Ter Apel – Wedderbergen. Aan dit traject zijn 13 prachtige ommetjes gekoppeld die altijd starten en eindigen op het Noaberpad. Het traject op het Noaberpad en de ommetjes vormen samen het Westerwoldepad.

We geven u graag drie tips voor het Westerwoldepad die wat ons betreft echte aanraders zijn: 

  • Etappe Vlagtwedde-Sellingen (15 km): u volgt het aantrekkelijke dal van de meanderende Ruiten Aa langs heide, akkers en bos
  • Ommetje Vlagtwedde (9 km): een van de vele fraaie rondwandelingen die het Westerwoldepad zo kenmerken
  • Etappe Weende-Jipsinghuizen (15 km): het Westerwoldepad biedt u de mogelijkheid volop te combineren met het Noaberpad. Een uitgelezen kans om het verrassende vestingstadje Bourtange te bezoeken. Vanaf het eindpunt Jipsinghuizen kunt u met de bus weer terug naar uw opstapplaats Weende of Vlagtwedde (halte Heidensleger, lijn 14).

Deze routes kunt u gratis printen of downloaden, evenals alle andere trajecten en ommetjes van het Westerwoldepad. Ga voor een overzicht naar Westerwoldepad.

Veel wandelplezier!

Steun ons