Wandeltrofee 2016 voor Geopaden op de Stuwwal

28 februari 2016

Wandeltrofee voor GeopadenDe Wandeltrofee 2016 voor de beste wandelroute is gewonnen door de gids “Geopaden op de stuwwal”. Twaalf landschappelijk fraaie wandelingen door de omgeving van Kleve, Mook, Groesbeek, Beek-Ubbergen en Nijmegen.

Juryrapport

De jury overhandigde de Wandeltrofee tijdens de Fiets en Wandelbeurs aan de auteurs van de winnende gids: Henk Blaauw, Lex Kempers, Jo Louppen en Jan Noordik. Volgens het juryrapport stak de wandelgids met kop en schouders boven de andere wandelpublicaties uit. “Een fraai uitgegeven gids over een boeiend thema. De auteurs, (ex-)wetenschappers verbonden aan de Radboud Universiteit, weten hun kennis van de geologie van het landschap op voortreffelijke wijze over te brengen. De informatie is helder en beknopt en leidt nergens af van waar het in essentie om gaat: de wandeling.”

Door oeroud landschap

Joost Vermeulen, juryvoorzitter: “Aan de hand van de uitgave leer je als wandelaar dit oeroude landschap, gevormd in de voorlaatste ijstijd ruim 160.000 jaar geleden, als het ware lezen. Dat de routes in het veld niet zijn gemarkeerd, leidt nergens tot problemen. Met deze gids in de hand zijn alle wandelingen prima te volgen. En ten slotte: er is in combinatie met de gids ook een prima website waarop de tracks te downloaden zijn.”

In totaal waren vier wandelgidsen en twee wandelnetwerken genomineerd voor de onderscheiding. De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

“Geopaden op de stuwwal” is een uitgave van Uitgeverij Matrijs.

 

Foto: cover van wandelgids Geopaden opde stuwwal

Steun ons