Wat doen de vrijwilligers?

 

vrijwilligersdag MoerkerkAnnet Moerkerk uit Els. Secretaris van de Wandelsportvereniging De Elstars.  

“Ik loop wel graag een afstand, maar ik vind het ook erg belangrijk dat het vooral gezellig is. De workshop over beleving vond ik het leukste. De workshops, de goede locatie en het vele enthousiasme springen er deze dag positief uit. Een dag van verbroedering, ontmoeting en ook leerzaam. Ik zou willen dat er vaker van deze workshops zijn”.

 

 

 

 

Vrijwilligersdag RaphaelaRudolf Raphaela uit Weesp. Markeerder Westerborkpad.

“Ik maak, met een rugzak, wandelingen van 20-40 km. Ik heb aan KPN een geweldige werkgever, die maakt het me mogelijk soms andere diensten te draaien zodat ik kan gaan wandelen. Ik vond de workshop over het Elfstedenpad erg leuk en ik vond het ook erg interessant om te horen wat wandelen betekent voor de gezondheid en de economie. Voor mij is de dag geslaagd als ik merk dat ook anderen een leuke dag hadden, dat er iets ontstaat tijdens de workshops”.

 

 

 

 

Vrijwilligersdag Bernink

Gerda Bernink uit Odijk. Was vroeger markeerster van de wandelroute door Flevoland.

“Ik loop graag georganiseerde tochten van 30-40 km, maar ik zet ook wel eens mijn eigen route uit. Ik draag het liefst een heuptasje en ik ben lid van de KWBN. De workshop “Blote voeten lopen” vond ik het leukste. Het is een gezellige dag omdat je verschillende mensen ziet, je ziet ook eens de mensen die bij de beide organisaties werken”.

 

 

 

 

 

Vrijwilligersdag HuibersBert Huibers uit Elst (Utrecht). Lid van het platform individuele leden van de KWBN.

“Ik kon de loods niet goed vinden, de routebeschrijving had iets duidelijker gemogen. Verder vind ik het een goede dag. Voor mij is de dag geslaagd als ik contacten met mede-wandelaars heb en veel info krijg in de workshops. Ik wandel grotere afstanden, meer dan 40 km., met een rugzak. Het platform individuele leden vertegenwoordigt een groep van zo’n 20.000 wandelaars. Ik ben daarnaast ook voorzitter van de Maarten Luther wandeltocht in Amerongen”.

 

 

 

 

vrijwilligersdag MeentGer van de Meent uit Overloon. Coördinator van het Maas-Peelliniepad.

“Ik wandel helaas niet meer door fysieke ongemakken. Ik was een Vierdaagse loper maar zette ook wel mijn eigen routes uit. Ik ben vrijwilliger bij Wandelnet. Ik heb een beetje problemen met de massaliteit van de dag, van het vele door elkaar praten wordt ik wat moe. De workshop GPS vond ik erg leuk, het is voor mij een geslaagde dag als ik iets heb geleerd”.

 

 

 

 

Vrijwilligersdaf van DijkWijnand van Dijk. Assistent ledenadministratie op het Bondsbureau.

“Ik loop georganiseerde tochten van 20-30 km. Met een heuptasje. Ik doe eigenlijk veel te veel vrijwilligerswerk, zo'n 20 uur per week. Ik assisteer ook bij vragen over de rechtspositie van aangesloten verenigingen. Ik wil op deze vrijwilligersdag vooral geïnspireerd worden, zodat ik bij het weggaan denkt “we gaan er weer tegenaan”. Tot nu toe bevalt het me prima”.

 

 

 

 

vrijwilligersdag venMette van de Ven uit Heemstede. Vrijwilliger en professional op wandelgebied.

“Ik wandel met een rugzak en ik ben als vrijwilliger en als professional betrokken bij wandelen. Ik onderzoek hoe mensen meer gezondheid uit wandelen kunnen halen. Ik volgde de workshop visueel communiceren waarbij werd uitgelegd hoe je je boodschap overbrengt met een plaatje. Ik doe vandaag leuke contacten op, maar wat mij betreft had er meer gesproken mogen worden over het gezondheidseffect van wandelen”.

 

 

 

 

vrijwilligersdag OppersDoutzen Oppers, Sint Annaparochie. Penningmeester van de Friese Elfstedentocht

“De Slachtermarathon is de leukste wandeltochten die ik tot nu toe heb gelopen. Ik ga naar de workshop '" Een nieuwe LAW-van idee tot route" en "Elfstedenpad- samen sterker". Vandaag ben ik vooral ook op zoek naar nieuwe ontmoetingen. Ik zou wel eens kennis willen maken met een provinciale belangenbehartiger, een organisator van een wandeltocht of met de voorzitter van de KWBN of Wandelnet”.

Steun ons