Waterliniepad SP 18

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen61
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen.

Recente berichten over Waterliniepad SP 18

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. feikoprins

  WERK IN UITVOERING!
  Het Waterliniepad wordt vernieuwd. De route van het pad is gewijzigd en uitgebreid, er komt een nieuw boekje! Het nieuwe boekje komt 1 maart uit. Het pad verandert van een streekpad in een LAW en daarmee verandert ook de markering van geel-rood in wit-rood. We zijn nu bezig om op de laatste trajecten de markering te wijzigen. Het kan voorkomen dat op sommige plaatsen de markering even ontbreekt of onduidelijk is! 1 Maart is alles weer in orde!

  Feiko Prins
  padcoördinator Waterliniepad

 2. CarelBrendel

  Vandaag heb ik de prachtige eerste etappe van het Waterliniepad gelopen. Door Weesp, Muiden, Naarden en langs het Naardermeer. Helaas wijken de GPS-data van de website af van de bewegwijzering onderweg.

  Na het rondje Muiden zou er een weg of pad linksaf moeten zijn richting Naardermeer. Deze weg is verdwenen door de aanleg van de nieuwe snelwegtunnel onder de Vecht. Ik ben daarom teruggegaan naar Muiden en heb het fietspad langs de oude straatweg gevolgd tot aan Hakkelaarsbrug waar je met een brug over de A1 op het Waterliniepad terugkomt.

  Ook rond Naarden Vesting wijkt de GPS-route op diverse plaatsen af van de rood-witte tekens. Het zoeken is er niet eenvoudiger op omdat in dit gebied meer LAW's zijn zoals Zuiderzeepad, Graaf Florispad, Westerborkpad en Trekvogelpad. Op belangrijke punten zijn er geen stickers met Waterliniepad, die bevestigen dat je op de goede route zit.

  Ook rond boerderij Stadszicht kan de markering beter. Komende vanuit het Naardermeer ontbreekt een pijl naar rechts als het pad vanaf het karrespoor rechtsaf gaat naar een graspad.

 3. assistent3

  Onze wandelgroep wil beginnen met het Waterliniepad
  Is er al een voorlopige versie van de wijzigingen beschikbaar bijvoorbeeld op GPS ?
  Met vriendelijke groet
  Kees van IJken

 4. feikoprins

  Het klopt dat de routelijn even ten noorden van Blauwkapel niet goed op de kaart stond. Dank voor de melding! Het is inmiddels verholpen.

  Feiko Prins
  padcoördinator Waterliniepad

 5. feikoprins

  Ja, het klopt dat de gids in 2004 is uitgegeven. We werken momenteel hard aan een nieuw boekje, dat begin maart 2019 zal verschijnen.
  Feiko Prins
  padcoördinator Waterliniepad

Ga naar het forum

Steun ons