Waterliniepad SP 18

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen53
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen.

Recente berichten over Waterliniepad SP 18

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. BergR

  Beste,
  vanuit het noorden komend lopend door Vuren staat op de kruising Mildijk/Elzelaan de markering op knooppuntpaal S13 dat je rechtdoor moet lopen op de Mildijk. Echter je moet hier rechtsaf, de Elzelaan in. De omgekeerde richting vanaf de Elzelaan linksaf de Mildijk op is wel goed bewegwijzerd.
  Desgewenst kan ik foto's opsturen,
  met vriendelijke wandelgroet,
  Rien.

 2. feikoprins

  Het boekje van het Waterliniepad is verouderd. Het is van 2004. Er wordt nu gewerkt aan een nieuw boekje dat op de Fiets- en wandelbeurs maart 2019 zal verschijnen. De route wordt op en aantal plaatsen gewijzigd. Zo gaan we in de toekomst een mooi rondje door Nieuwegein en Vreeswijk maken.Ook wordt Slot Loevestein vast in de route opgenomen en gaat het eindpunt naar Dordrecht.

  Feiko Prins
  padcoördinator Waterliniepad

 3. lecram

  Mijn man en ik hebben het oude boekje gebruikt, geleend van de bieb.
  Samen hebben we de route nu van Weesp tot Gorinchem gelopen. Over het algemeen komen we er met de routebeschrijving, de routewijzigingen die op internet staan en de markeringen heel goed uit. Wat we missen is dat we even het terrein van de forten opgestuurd worden.

 4. lecram

  blz 56 regel 12: na 500m neemt u het fietspad naar links, het bruggetje over. Dit fietspad is afgesloten ivm asbest. Wij zijn langs het hek gestapt (kunst en vliegwerk) toen we aan het eind van het pad kwamen, was het daar ook afgezet. Ook hier langs het hek gestapt, we keken nog even achterom en daar stond een bord ivm asbest afgesloten.
  Er staat geen alternatieve route aangegeven.

 5. lecram

  blz 86 regel 8
  markering geeft eerder aan om naar links te gaan, dit is geen geasfalteerde weg. Daarna ontbreekt de markering om het pad naar rechts te volgen.

Ga naar het forum

Steun ons