Waterliniepad SP 18

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen53
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Waterliniepad SP 18

Weesp - Werkendam
53reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. BergR

  Beste,
  vanuit het noorden komend lopend door Vuren staat op de kruising Mildijk/Elzelaan de markering op knooppuntpaal S13 dat je rechtdoor moet lopen op de Mildijk. Echter je moet hier rechtsaf, de Elzelaan in. De omgekeerde richting vanaf de Elzelaan linksaf de Mildijk op is wel goed bewegwijzerd.
  Desgewenst kan ik foto's opsturen,
  met vriendelijke wandelgroet,
  Rien.

 2. feikoprins

  Het boekje van het Waterliniepad is verouderd. Het is van 2004. Er wordt nu gewerkt aan een nieuw boekje dat op de Fiets- en wandelbeurs maart 2019 zal verschijnen. De route wordt op en aantal plaatsen gewijzigd. Zo gaan we in de toekomst een mooi rondje door Nieuwegein en Vreeswijk maken.Ook wordt Slot Loevestein vast in de route opgenomen en gaat het eindpunt naar Dordrecht.

  Feiko Prins
  padcoördinator Waterliniepad

 3. lecram

  Mijn man en ik hebben het oude boekje gebruikt, geleend van de bieb.
  Samen hebben we de route nu van Weesp tot Gorinchem gelopen. Over het algemeen komen we er met de routebeschrijving, de routewijzigingen die op internet staan en de markeringen heel goed uit. Wat we missen is dat we even het terrein van de forten opgestuurd worden.

 4. lecram

  blz 56 regel 12: na 500m neemt u het fietspad naar links, het bruggetje over. Dit fietspad is afgesloten ivm asbest. Wij zijn langs het hek gestapt (kunst en vliegwerk) toen we aan het eind van het pad kwamen, was het daar ook afgezet. Ook hier langs het hek gestapt, we keken nog even achterom en daar stond een bord ivm asbest afgesloten.
  Er staat geen alternatieve route aangegeven.

 5. lecram

  blz 86 regel 8
  markering geeft eerder aan om naar links te gaan, dit is geen geasfalteerde weg. Daarna ontbreekt de markering om het pad naar rechts te volgen.

 6. Team Wandelnet

  Beste Anja en andere wandelaars,

  Inmiddels moet ik mijn vorige bericht rectificeren. Tijdens de aanleg van het aquaduct liep de route niet door Muiden.
  Nu loopt de route weer met een extra slinger door Muiden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Beste Anja,

  De route loopt van Weesp naar Werkendam en doet Muiden helemaal niet aan. Maar als je van Weesp naar Muiden wilt lopen, kan je het Floris V pad volgen naar Muiden.

  De route van het Waterliniepad zal in de toekomst gekoppeld worden aan de Stelling van Amsterdam tot een LAW door NH, ZH en Utrecht

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  [quote]Ik vraag me af waarom op Wandelnet het traject van Weesp naar Muiden niet voorkomt? Er wordt meteen afgebogen richting Naardermeer. Ik wil dat eerste stuk morgen gaan lopen met mijn vader, dus ik zou wel graag willen weten of het nog mogelijk is.

  [/quote]

 7. feikoprins

  Het nieuwe boekje is in voorbereiding. De route wordt op een aantal plaatsen herzien. Het nieuwe boekje zal op de Fiets- en Wandelbeurs 2019 gepresenteerd worden.

  Feiko Prins, padcoördinator Waterliniepad

 8. Florian

  Beste wandelnet(gebruikers),

  Ik ben gisteren begonnen met het allereerste (kleine) stukje van het Waterliniepad van Weesp naar Muiden. Op GPS (en grotendeels ook markering) is dit eenvoudige stuk prima te lopen. Na Muiden wordt het wat lastiger door de verplaatsing van de snelweg A1. De route is echter vrij gemakkelijk te hervatten door na 'het rondje Muiden' nog iets verder terug richting Weesp te lopen. Op een gegeven moment is er aan de linkerhand een klaphekje met graslandpad aan de linkerhand waar ook het Floris V pad loopt. Dit pad volgende kom je vanzelf weer op het Waterliniepad uit.

  Ik weet dat het nieuwe routeboekje later dit jaar uitkomt. Maar omdat ik het pad nú loop en het leuker vind om met een (gedateerd) boekje dan continu met GPS te lopen was ik benieuwd of iemand nog een routeboekje heeft die hij/zij niet meer gebruikt en die ik over kan nemen.

 9. naomimertens

  Twee weken geleden liepen we de laatste etappe van Woudrichem naar Werkendam. Net voorbij Landgoed Kraaiveld liep de route ineens vast op een afzetting met schrikdraad. Aan beide zijden was duidelijk een routeaanwijzing zichtbaar. Met wat kunst en vliegwerk zijn we over de omheining geklommen (met schokken en al!). De boer die dit tot zijn terrein rekent zou wel even aangesproken mogen worden, wat ons betreft!

 10. Wandelnet

  Beste André,

  Deze route staat gepland voor juni 2018.

  Hartelijke groeten,
  Team Wandelnet


  Beste redactie,

  Is er al zicht op wanneer de nieuwe uitgave van het Waterliniepad al dan niet gecombineerd met het pad Stelling van Amsterdam uitkomt? Wij willen graag met dit pad beginnen.

  Met vriendelijke groet,
  André Feenstra

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons