Weerman Gerrit Hiemstra opent Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

12 april 2018

Opening Streekpad Noardlike Fryske WâldenWeerman Gerrit Hiemstra heeft vanmiddag officieel het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden geopend. In het winderige Friese Eastermar 'knipte' hij de brug open waarmee het pad vrij is om door vele wandelaars gelopen te gaan worden.

Het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden is een 165 km lange rondwandeling. Het pad laat je het bijzondere landschap in de noordoosthoek van Friesland zien; in Europa een van de weinige gebieden waar het coulisselandschap zo goed als intact is gebleven.

 

Het best bewaarde geheim van Friesland

De Noardlike Fryske Wâlden is kleinschalig agrarisch gebied met een rijke flora en fauna. Opvallend door zijn kleine percelen, omzoomd door houtwallen, elzensingels en braamstruiken. Het gebied is zo bijzonder dat het is aangewezen als Nationaal Landschap. Initiatiefnemers van de route zijn Jaap en Anneke Jongejan, twee enthousiaste wandelaars. Ze combineerden onverharde paden, klinkerwegen en dorpsommetjes tot een prachtige route door een gebied dat wel ‘het best bewaarde geheim van Friesland’ wordt genoemd.

De nieuwe wandelgids is verkrijgbaar in de webshop van Wandelnet

Fotobijschrift: Weerman Gerrit Hiemstra opent het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

Steun ons